• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.12.2023

16:08

Šok prognoza za decembar! Proleće kad mu vreme nije, pred Novu godinu moguća totalna promena!

Informer/Beta

Društvo

Šok prognoza za decembar! Proleće kad mu vreme nije, pred Novu godinu moguća totalna promena!

Podeli vest

Za vikend se očekuje umereno hladno i uglavnom suvo vreme. Samo u ponedeljak ponegde i to uglavnom na jugoistoku regiona može biti slabog snega.

U subotu vetar na kopnu slab do umeren, severni, a duž Jadrana jaka bura. Jutarnji minimumi od -6 do 0, a maksimumi od +1 do +6 u subotu i do oko +10 u nedelju.

Od nedelje će se preko severozapadne Evrope premeštati serija veoma jakih ciklona, dok će kao protivteža tome preko južne i jugoistočne Evrope uslediti jačanje anticiklona.

- Kao posledica toga do oko 21.12. nad nama suvo i relativno toplo, osim i mestima gde se magla bude duže zadržavala. Duvaće slab jugozapadni vetar. Minimumi od -3 do +3, maksimumi od +6 do +14, a u mestima sa maglom oko +4 stepena Celzijusa.

Foto: T. J.

 

Oko 21.12. je moguće prolazno naoblačenje, ređa pojava kiše i manje zahlađenje.

Trenutno oko 24.12 stoji signal za još jedan “prolećni” božić po gregorijanskom kalendaru uz pretežno suvo i sunčano vreme, ali proračuni modela posle 21.12. i dalje jako variraju.

- Svakako do kraja meseca u ovom momentu nema signala za bilo kakvo konkretnije zahlađenje i tek oko 30. decembra cluster ECMWF-a počinje davati prve signale ze moguću izmenu sinoptike.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija