• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.12.2023

12:50

Valjevo bliže Beogradu! Otvorena deonica brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac, pogledajte kako izgleda (VIDEO)

printscreen

Društvo

Valjevo bliže Beogradu! Otvorena deonica brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac, pogledajte kako izgleda (VIDEO)

Podeli vest

Deonica brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac, od Lajkovca do petlje "Divci" u dužini od 12 kilometara, otvorena je danas u 12 sati za saobraćaj.

Na petlji "Lajkovac" vozila će moći da se priključe na predmetnu trasu u zoni kružne raskrsnice, a isključenje sa trase moći će da se izvrši na petlji "Divci" (državni put IIA reda broj 150, deonica: Divci - Mionica), saopštili su JP Putevi Srbije.

U Divcima, vozila će moći da se priključe na predmetnu trasu sa državnog puta IIA reda broj 150 (deonica: Divci - Mionica) preko dva novoizgrađena priključka. Isključenje sa trase vrši se na petlji "Lajkovac" u zoni kružne raskrsnice.

Veći deo trase brze saobraćajnice nalazi se u plavnoj zoni reke Kolubare, oko 52 trase trase.

Usvojena računska brzina je 100 km na čas i izgrađeno je jedno obostrano parkiralište.

Tokom izgradnje redovno se vršila kontrola uticaja na životnu sredinu, uzorkovani su voda i tlo.

Izgradnjom državnog puta IB reda broj 27, deonica Iverak-Lajkovac, grad Valjevo će se povezati sa autoputem Beograd – Južni Jadran, i predstavljati poprečnu vezu u putnoj mreži Republike Srbije. Takođe će se povezivati delovi Republike Srpske (BIH) sa autoputem E-763 (Beograd Južni Jadran) i dalje preko koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

Podsetimo, već je urađen i pušten kružni tok na samoj naplatnoj rampi Lajkovac dužine 466 metara i urađeno je posle petlje Divci prema Valjevu deo od još 600 metara brze saobraćajnice koji će tek biti pušten u saobraćaj.

To znači da je završeno ukupno 13 kilometara brze saobraćajnice od čega se oko 12,4 km danas pušta u saobraćaj. U sledećoj godini biće završeno još 5,2 km do Valjeva, kao i 2,4 km ugovorene Južne obilaznice oko Valjeva koja je veza sa industrijskom zonom.

Na brzoj saobraćajnici Iverak - Lajkovac nalazi se priključenje na Južnu obilaznicu oko Valjeva u dužini oko 2,4 km i predstavlja vezu sa industrijskom zonom u Valjevu.

Završetak radova na celoj deonici je moguć u drugoj polovini 2024. godine, što zavisi od procesa eksproprijacije zemljišta.

Na gradilištu je angažovano oko 150 radnika.

Deonicu obišao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Ocenio je da je ovo veliki uspeh zbog koga je veoma srećan i naveo da ostaje da se uradi još 5,2 km do Valjeva i južna obilaznica oko Valjeva 2,4 km te da će to sve biti gotovo u 2024. godini.

- Sa ovih 12 km približili smo Valjevo Beogradu i mnogim drugim mestima u Srbiji i nastavljamo da radimo ono što je od ključnog interesa za građane Srbije. Srbija će do 2027. godine da se gradi po ubrzanom tempu, radićemo i puteve i pruge i mnogo važnih i dobrih vesti biće za građane i ovde u Kolubarskom kraju ali i u mnogim drugim regionima - istakao je juče on.

Dodao je da će država pokušati da zbog EXPO 2027. obezbedi ogroman novac koji se meri milijardama evra kojim bi se poboljšalo održavanje naših puteva, koje je, kako je rekao, već sada na veoma visokom nivou i među najboljim u celoj Evropi.

- Uložićemo u lokalne i regionalne puteve, tako da će svaki čovek, svaki domaćin moći da vidi, ne samo kroz auto-puteve, što mu je važno kada ide u velike gradove, već kada obavlja sve poslove u svom selu, ide do susednog sela, da može da dobije te puteve i da ostane da živi na svom ognjištu i da sa svojom porodicom planira budućnost - rekao je Vučić.

Zahvalio je svim ljudima na podršci i istakao da je ovo poklon i ljudima u Lajkovcu, Divcima, Valjevu, od njihove države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija