• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

12.01.2024

19:40

Srbin preživeo torturu hrvatskih carinika! Saša prošao kroz pakao: Oduzeli su mi pasoš i papire, držali su me 20 sati bez hrane

tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Društvo

Srbin preživeo torturu hrvatskih carinika! Saša prošao kroz pakao: Oduzeli su mi pasoš i papire, držali su me 20 sati bez hrane

Podeli vest

Beograđanin Saša Živković prošao je pakao na hrvatskoj granici pošto su ga hrvatski carinici skoro 20 sati maltretirali bez ikakvog povoda!

Kako objašnjava u izjavi za Informer, brutalno iživljavanje nad njim počelo je 8. januara, kada je iz Slovenije, preko Hrvatske pokušao da se vrati u Srbiju.

- U 16 časova sam došao na izlaz, gde sam prijavio neke svoje predmete koje sam kupio, nakon čega su mi pretresli auto i videli su da imam neke delove automobila na zadnjem sedištu, ali sve je bilo na vidnom mestu, nisam ništa sakrio. To je kupljeno u Sloveniji, zato sam mislio da ne treba da prijavljujem, mislio sam da to važi samo za našu granicu. Slikali su sve i rekli su mi da sam u prekršaju zato što nisam to prijavio. Oduzeli su mi pasoš i papire od automobila i rekli mi da sačekam, gde su me držali do 19.30, otprilike. Ta smena je sačekala drugu smenu, držali su me namerno da ne mogu da produžim put, a nisam mogao ni u Sloveniju da se vratim bez dokumenata - priča nam Živković.

Govoreći o posledicama, kako je ispričao naš sagovornik, morao je da plati novčanu kaznu u iznosu od 420 evra i da ocarini robu, ali to je mogao tek sutra, jer je špedicija radila do 19 sati uveče.

- Bio sam u međuzoni, mogao sam da budem tu u kolima ili kod njih u hodniku. Tu na granici ništa nije radilo, nisam mogao sebi da kupim hranu, bilo je samo kafe. Sutradan u 7 ujutru odlazim u špediciju, bilo je različitih špeditera, gde god sam se obratio, svi su odbili da mi odrade carinu. Jedan je rekao da ne radi sa privatnim licima, a kasnije mi je taj isti špediter uradio carinu - kaže nam Saša i dodaje:

- Otprilike oko 10 ujutru moj advokat je pokrenuo proceduru. Kada je reagovao advokat, uzeli su moje papire i poslali me kod špeditera, koji me je prethodno odbio. Zatim sam se vratio kod carinika i tek tad su mi vratili sva dokumenta, bilo je podne. Međutim, na svim papirima koje su mi dali piše da su me zaustavili 9. januara, a ja sam pokušao da pređem granicu 8. i držali su me skoro 20 sati. Ali sve sam potpisao, uslikao i poslao advokatu i sada je sve u procesu - zaključuje Živković.

Savo Štrbac, direktor "Veritasa"

Ušli smo u super izbornu godinu u Hrvatskoj, još se kalkuliše kog meseca će biti parlamentarni izbori za njihov Sabor, u junu su parlamentarni izbori za Evropsku uniju i krajem godine predsednički izbori. U Hrvatskoj je mržnja prema Srbima u kontinuitetu. Najviše glasova se osvaja u odnosu na to kakav ko ima odnos prema Srbima i srpskom pitanju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17