• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2024

10:45

Ana je prva Srpkinja koja je preveslala Atlantik: U čamcu provela 39 dana, preživela morsku bolest i smršala 10 kilograma!

Instagram

Društvo

Ana je prva Srpkinja koja je preveslala Atlantik: U čamcu provela 39 dana, preživela morsku bolest i smršala 10 kilograma!

Podeli vest

Ana Žigić, devojka koja je preveslala Atlantik, posvetila je ovaj podvig ženama koje se bore sa endometriozom.

Njih četiri, uključujući i Anu, preveslale su Atlantik za 39 dana, 12 sati i 25 minuta. Pripreme su trajale dve godine, a njihov put nije bio jednostavan.

- Veslale smo 39 dana, 12 sati i 25 minuta. Pripreme su trajale dve godine, tako da je sve to bilo normalno za nas. Imale smo fizički i mentalni trening i nismo se nas četiri znale, tako da je trebalo da se družimo zajedno, da se upoznamo. Trebalo je da skupimo i sponzore, tako da je najveći posao bio pre našeg puta - kaže Ana Žigić, koja ističe da joj je veslanje bio najmanji problem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by There She Rows (@theresherows)

A onda je počela da priča o uslovima za preživljavanje u čamcu od 10 metara.

- Čamac je bio malo manji od 10 metara i nas četiri je bilo u njemu. Što se tiče ishrane, jele smo hranu iz kesica, kao u vojsci, a to je bilo poprilično gadno. Imali smo filtere za vodu i prečišćavale slanu morsku vodu. Ja se lično nisam navikla na hranu i zbog toga sam izgubila i 10 kilograma za 39 dana. Prvih 10 dana je bilo teško, jer smo imale ogromne talase od 12 metara, pa je bilo teško da se navikneš i svi smo imali morsku bolest prva tri dana - priča ova hrabra žena.

Kako kaže Ana, sve vreme je bila u kontaktu sa svojim trenerom, kako bi imala tačne informacije o vremenu. Priznaje, signal je bio jako loš, ali uvek je uspevala da stupi u kontak sa njim, bar na dva minuta.

Imale su "plan za sve", priča ova hrabra žena, čak i za situacije kad im se prevrne čamac.

- Šta ako se neko povredi, šta ako se prevrne čamac, samo su neki problemi koji su nas mučili. Mi smo se zamalo prevrnule dva puta, bile smo pod uglom od 90 stepeni, trebali smo da čekamo da se okrene čamac i moraš uvek da budeš vezan, jer ako se ne vežeš, ti si mrtav - ističe Ana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija