• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Kurir.rs

12.02.2024

16:17

"Otkud znam, otkinuću joj glavu!" Auto-mehaničar Marko porodio suprugu u kolima - Niti smem da bebu stisnem za glavu, niti da vučem!

Shutterstock

Društvo

"Otkud znam, otkinuću joj glavu!" Auto-mehaničar Marko porodio suprugu u kolima - Niti smem da bebu stisnem za glavu, niti da vučem!

Podeli vest

Auto-mehaničar Marko Petrić 2. oktobra prošle godine u kolima je sam, bez ičije pomoći, porodio suprugu Marinu Blagojević (27) iz Crne Bare! Bebi Novaku se baš žurilo, pa nije mogao da sačeka da majka stigne do lozničke bolnice.

- Bili smo kod kuće i žena je osetila bolove. Prvo je bila frka jer su tri automobila bila parkirana u našem dvorištu, nismo mogli da izađemo dok ne sklonimo prvi, a ja nisam imao ključeve da ga pokrenem. Izgubili smo vreme dok smo našli taj ključ. Posle je bio loš put Badovinci-Prnjavor... - započinje priču Marko, koji sa Marinom ima troje dece:

- U Lipničkom šoru, na 150 metara pre skretanja za Loznicu, počela je da viče da se porađa. Nisam imao vremena ni da skrenem kraj puta. Otvorena vrata i moja i njena. Sedela je na mestu suvozača. Spustio sam sedište i stvarno video da viri glava! Setio sam se da skinem duks i da stavim ispod nje, da ne isprlja sedište!

Kad nema babica i lekara, morale su da posluže ruke iskusnog auto-mehaničara, naviknute da vuku, pritiskaju, izvlače... Ali ovoga puta nisu pred Markom bila kola i kamioni i nije mu bilo nimalo svejedno.

Foto: Shuterstock

 

- Uhvatio sam dete za glavu. Niti smem da ga stisnem za glavu, niti da vučem. Otkud znam, otkinuću glavu. Vidim ja ona stiska stomak, stisnem i ja da joj pomognem. Dete je izašlo. Vidim dečak!

Prihvatio je dete u naručje, Marina ga je u strahu pitala: "Šta ćemo?" Pružio joj je bebicu, seo za volan i krenuo do bolnice u Loznici.

- Utrčao sam u porodilište i vikao: "Porodila mi se žena u autu!" Sva sreća - sve je prošlo u najboljem redu. Da sam znao da će se poroditi u kolima, krenuo bih ka Šapcu, bliži je od Loznice. Medicinske sestre su me pitale kako se nisam uplašio i da mnogi padaju u nesvest.

Kaže da nije paničio i da je bio prisebniji od supruge Marine. Nakon što je kao auto-mehaničar uspeo da porodi ženu, usledile su i reakcije prijatelja i komšija.

- Bilo je malo zavitlavanja da pređem u akušere, kažu da je čistiji posao.

Marina navodi da je porođaj trajao nekoliko minuta.

- Kad je krenuo porođaj, Marko je morao da stane, prihvatio je bebu, a posle su u bolnici presekli pupčanik. Suprug je bio prisebniji, ja se pola porođaja i ne sećam. Sva sreća pa je sve prošlo kako treba. To mi je treći porođaj, znala sam šta me čeka, ali baš u kolima da se porodim... - priča nam kroz smeh Marina.

Promašili pol za prvo dete

Marko se prisetio i iznenađenja koje su doživeli nakon što im se 2019. godine rodilo prvo dete:

- Celu trudnoću lekari su govorili da je devojčica. Rodbina i mi sve pokupovali za devojčicu, i stvari i krevetac. Kad - rodio se dečak. Za drugo dete su pogodili da će biti devojčica, i ovog puta nisu omašili, rekli su da će biti bata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija