• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.02.2024

17:51

SAZNAJEMO! Ovo su razlozi zbog kojih je preminula porodilja iz Vlasotinca! Rodila zdravog dečaka, ali njoj nje bilo spasa

printscreen/Faceebok

Društvo

SAZNAJEMO! Ovo su razlozi zbog kojih je preminula porodilja iz Vlasotinca! Rodila zdravog dečaka, ali njoj nje bilo spasa

Podeli vest

Porodilja D. L. (31) iz Vlasotinca, koja se u utorak porodila carskim rezom u Opštoj leskovačkoj bolnici, umrla je u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Njena trudnoća je vođena u Vlasotincu i ovo je, kažu lekari, bio njen prvi porođaj. Kako nezvnično saznajemo, žena je došla u veoma teškom stanju u Niš, sa lošim parametrima i obilnim krvarenjem zbog kojeg je morala da primi čak 27 jedinica krvi. 

Teška borba

Niški lekari su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali nesrećnoj ženi spasa nije bilo. 

- Dečak je rođen potpuno zdrav, ali je majka nakon porođaja neprestano krvarila. Na Kliniku za ginekologiju primljena je u sredu u 15.34 časova. Tim lekara UKC Niš dao je sve od sebe da je spasi, ali je krvarenje bilo ozbiljno. Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je, preminula u jutarnjim satima u 6.50 sati - priča izvor Informera upućen u ovaj slučaj.

Kako su nam rekli, reč je o stanju koje se u medicini zove "diseminovana intravaskularna koagulopatija", odnosno poremećaj regulacije zgrušavanja krvi.

- Sistem hemostaze toliko je kod nje bio poremećen da je na nekim mestima sigurno postojala tromboza, a na drugima krvarenje. Ona je iz bolnice u Leskovcu došla sa ozbiljnom kliničkom slikom i stanjem opasnim po život. Gubila je mnogo krvi, primila je čak 27 jedinica.

Naš sagovornik kaže da je situacija bila veoma teška i ozbiljna.

 - Nadzorom će se utvrditi šta je krenulo po zlu. Nije isključena ni mogućnost da je porodilja preminula i usled toga što joj bio prekinut neki krvni sud. I porodica je u potpunom šoku, posebno zbog toga što je žena bila potpuno zdrava - priča naš izvor.

Foto: Printscreen You Tube

 

Direkotor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević ističe da ništa nije ukazivalo na ovako tragičan ishod.

- Mi lekari smo uopšte osetljivi na trudnice i porodilje, ali me je ovaj događaj potresao još više, jer se radi o ćerki mog dobrog prijatelja koji je medicinski tehničar i radi u Vlasotincu. Radili smo zajedno u tamošnjem Domu zdravlja, devojku znam od detinjstva. Kako sam saznao od svojih saradnika, trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje. Dobila je krv i krvne derivate, ali joj nije bilo bolje. Krvna slika joj je i dalje padala. Odlučili smo da je uputimo u Niš gde je, nažalost, preminula - objašnjava dr Dimitrijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija