• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Kocić

03.03.2024

14:51

Aleksinčanke velikog srca: Uzele stvar u svoje ruke i renoviraće Dečije odeljenje bolnice u Aleksincu

D. Kocić i J. Ivković

Društvo

Aleksinčanke velikog srca: Uzele stvar u svoje ruke i renoviraće Dečije odeljenje bolnice u Aleksincu

Podeli vest

Humane Aleksinčanke okupljenje u neformalnoj organizaciji “Suncokreti” i članice Udruženja obolelih od malignih bolesti “Vera, ljubav, nada” uspele su proteklih dana da od donator prikupe materijal neophodan za rekonstruciju Dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Aleksincu.

Njihovom pozivu odazvali su se brojni stanovnici Aleksinca, ali i brojne firme, tako da su pored farbi, glet mase, stiropora i drugog materijala neophodnog za sređivanje odeljenja, sakupili  i novac za kupovinu dva klima uređaja.

Humani Aleksinčani donirali su i pet toplomera, dva inhalatora i peškire.

Jelena Ivković predstavnica “Suncokreta” kazala je da rekonstrukcija Dečijeg odeljenja zajednička ideja zaposlenih i roditelja dece.

Foto: D. Kocić i J. Ivković

 

Prema njenim rečima za veoma kratko vreme dobili od vlasnika farbara i stovarišta materijal vredan 100.000 dinara, dok su novčane donacije premašile 100.000 dinara.

 - Očekujemo narednih dana da se našoj humanitarnoj akciji priključe i vlasnici tekstilnih firmi i da nam doniraju tekstil za odeljenje – posteljine, jastučnice, štep deke. Sasvim je sigurno da će deca koja se leče u tom odeljenju ubuduće imati mnogo bolje uslove nego sada. Dosta dugo to odeljenje nije sređivano i naši sugrađani koji su tamo bili sa svojom decom govore da su uslovi katastrofalni i da je hitno potrebno krečenje, farbanje radijatora i stolarije. Posebno nam je važno da postavimo dobre klijer jer je tokom leta u sobama pretoplo pošto imaju baš velike prozore - kazala je Ivković.

Foto: D. Kocić i J. Ivković

 

Akija je  podstakla rukovodstvo Opšte bolnice u Aleksincu, tako da će se uključiti u sređivanje Dečijeg odeljenja tako što će obezbediti materijal kako bi dve velike bolničke sobe bile pregrađene i napravljene četiri manje, od kojih će jedna biti trpezarija

 - Očekujemo pomoć bolnice prilikom izvođenja radova, a ukoliko bude potrebno u pomoć će priskočiti aleksinački bajkeri pošto su među njima i tri molera. Verujem da će, ukoliko bude potrebno, biti naših sugrađana koji će pomoći koliko mogu u krečenju i farbanju - izjavila je Ivković koja je prošle godine od potrala Aleksinac net dobila priznanje “Naj Aleksinčanka”. 

Foto: D. Kocić i J. Ivković

 

 

Ona je podsetila da “Suncokreti” postoje već tri godine i do sada su organizovali humanitarne akcije i bazare za pomoć za lečenje teško obolelih žitelja Aleksinca.

- Za razliku od Udruženja “Vera, ljubav i nada”, mi smo neformalna humanitarna organizacija. Naš rad je javan i sve donacije su javne. Ukoliko neko ne želi da nama da novac “na ruke”, uplaćuje na račun Udruženja “Vera, ljubav i nada” čija je predsednica Vesna Ilić. Zajednički nam je cilj da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija - istakla je Ivković.

Direktor Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić rekao je da Dečije odeljenje Aleksinačke bolnice trenutno ima četiri velike bolničke sobe sa 15 kreveta, a namera je da se dve sobe podele na četiri manje, kako bi se obezbedili bolji uslovi kako za decu tako i za njihove pratioce.

Prema Vidićevim rečima, veći broj bolničkih soba omogućiće njihovu podelu na muške i ženske sobe, jer se vrlo često događa da su sa decom kao njihovi pratioci i očevi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija