• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Rafailović

08.03.2024

09:00

Irena i njen ljubimac Česnat Šmit ponos Čete konjanika: Pogledajte kako joj je sa kolegom uzvratio ljubav (FOTO)

Informer

Društvo

Irena i njen ljubimac Česnat Šmit ponos Čete konjanika: Pogledajte kako joj je sa kolegom uzvratio ljubav (FOTO)

Podeli vest

Za Dan Žena Informer je posetio pripadnice lepšeg pola u Četi konjanika u okviru Policijske brigade i zabeležio iznenađenje koje su im kolege pripremile. Naša sagovornica Irena Maričić - zamenik komandira ove jedinstvene čete kaže da će ovaj dan dugo pamtiti.

Četa konjanika u okviru Policijske brigade ima pet dama, a među njima je i poručnik Irena Maričić - zamenik komandira ove jedinstvene čete. 

Irena je i majka troje dece, a u četi konjanika je već 18 godina.

- Posao svakog policajca je težak, zahtevan i rizičan, ali je ujedno i profesija u kojoj žene mogu da iskažu svoju hrabrost i odlučnost u najtežim trenucima. Zbog specifičnosti posla rad u četi konjanika je možda malo teži od redovnih policijskih poslova jer kontrolišemo izuzetno jake i moćne životinje - kaže Irena kroz osmeh, i dodaje:

- Svaki konj je različitog temperamenta i naravi, a potrebno je puno hrabrosti, rada i neizmerna ljubav da bismo mogli da kontrolišemo ove plemenite životinje. Kontrola je, ipak, osnov da se zadatak na konju obavi kako treba.

Iako su veoma iskusni u radu sa konjima, skoro da ne postoji policajac u ovoj četi da nije doživeo pad sa ove životinje. 
- Policajci konjanici zato, između ostalog, uče i tehnike pada sa konja. Uopšte ne znači da čovek koji ponekad doživi pad sa konja ne zna da jaše. Upravo je suprotno! - napominje naša šarmantna sagovornica. 

Foto: foto: Privatna arhiva/ Česnat Šmit

Kao i svaki njen kolega u četi, Irena voli sve konje o kojima vode računa, ali sa jednim od njih je najviše radila i on joj je miljenik. 

- Česnat Šmit je konj sa kojim sam svašta prošla. Visok je i snažan, zastrašujući na prvi pogled, ali je sa ljudima uvek bio kao beba. Sećam se da smo u jednoj situaciji narušavanja javnog reda i mira u većem obimu intervenisali veoma brzo i razdvojili sukobljenu masu, čime smo sprečili dalji sukob i sačuvali živote! Sa druge strane, nas dvoje smo do te mere vezani da mi priđe kad god mi čuje glas. Često, dok sam u kacelariji, on promoli glavu kroz prozor da me vidi. Naravno, uvek dobije jabuku ili kocku šećera - objašnjava nasmejana Irena. 

Upitana da nam opiše kako u četi proslavljaju Dan žena, kaže da joj je ovaj praznik jedan od najlepših.  
- Ovaj ću 8. mart definitvo pamtiti po divnom gestu mog kolege. Dok smo izvodili redovne vežbe, kolega je na konju prišao do mene, pri čemu je njegov konj u zubima držao ružu- opisuje sagovornica divnu scenu koju je i naš fotoreporter zabeležio i dodaje:

Foto: Peđa Milosavljević

 

-  Ko zna koliko su dugo vežbali da ovo urade, a da konj ne pojede taj cvet, ali to mi opet govori da su naši ljubimci dobro izdresirani i pod kontrolom policajca. Uostalom, mi se prema konjima ophodimo kao prema kolegama, a oni nam to na svoj način vraćaju - zaključuje sa osmehom na licu Irena koju smo jutros ostavili da obavlja svoje redovne zadatke u ovoj zaista divnoj četi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija