• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2024

12:18

Sa deset godina je pobegao iz Bosne od surovog rata, živ se napatio! Kad se vratio na kućni prag roditelji ga nisu prepoznali! (VIDEO)

youtube printscreen

Društvo

Sa deset godina je pobegao iz Bosne od surovog rata, živ se napatio! Kad se vratio na kućni prag roditelji ga nisu prepoznali! (VIDEO)

Podeli vest

Mirsad je sa 10 godina pobegao iz Bosne, a kad se vratio roditelji ga nisu prepoznali.

Mirsad Pivalić iz donjeg vakufa danas živi i radi u Nemačkoj, gde je osnovao svoju porodicu, a njegova životna priča krije emotivne detalje. Naime, još kao 10-godišnji dečak pobegao je iz ratom zahvaćene Bosne.

Poreklom je iz Mrkonjić Grada, u kojem je najmanje vremena proveo. Rat ga je naterao da se od detinjstva potuca po gradovima, u potrazi za mirnim životom.

- Već 33 godine sam u Nemačkoj, da hoće žena, ja bih se sada vratio u Bosnu, ali deca su već navikla ovde - počeo je svoju priču Mirsad.

- Imao sam 10 godina kad je poečo rat. Živeli smo u Mrkonjić Gradu, a onda je počeo nesrećni rat. Da bi nas sklonili, roditelji su nas poslali u selo iz kojeg su., pa das evratimo kad se situacija smiri. Potucali smo se po gradovima, a onda otišli u Split. Sestra, koja je tada imala 20 godina, bila je u Nemačkoj i odlučila da me dovede ovde. Tu sam pošao u školu - ispričao je.

- U Nemačku sam došao sam, bez roditelja, a kad mi je bilo najteže tad su mi bili najpotrebniji, ali, nije ih bilo. Jedini kontakt održavali smo pismima, preko naših ljudi, koji su išli tamo. U kontaktu nismo bili 2,5 godine. Imao sam nadu da ćemo se kad tad videti.

Nakon 8 godina, odlučio se vratiti u domovinu. Kada je došao maci na vrata, nije ga prepoznala. Nije uspeo ni otac. Bili su to emotivni trenuci za celu porodicu.

- Sa 18 godina sam otišao u Znicu. Pozvonio sam na vrata svojih roditelja, izašla je mama, koja je samo izgovorila "pogrešili ste stan, postoji još jedan stan gore iznad, možda kod njih trebate ići". Tek kad se brat pojavio i stao pored mene, prepoznali su nas. Ja sam sižao niz stepenice, seo i počeo plakati. Roditelji su došli i zagrlili me. Kad smo se vraćali za Nemačku, briznuli smo u plač.

- Trebalo mi je 20 godina da stanem na noge. Sada imam svoju kuću, 5 stanova...

Mirsad danas ima petero dece i živi bolje nego ikad.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kako ih je klela, tako ih je zaklela, svi završili pod zemljom: Dok su ga oživljavali elektrošokovima - ljubavnice su mu umirale kao zatrovane!
Društvo

Kako ih je klela, tako ih je zaklela, svi završili pod zemljom: Dok su ga oživljavali elektrošokovima - ljubavnice su mu umirale kao zatrovane!

Enes Mujakić i Arifra Kendić - Mujakić iz Bosne do 2007. sedme godine imali su uobičajen život, dobili su dvoje dece, nisu ni u čemu oskudevali. Mada je Arifa znala da njen suprug voli žene i da mu afere nisu strane, odlučilla je da uplovi u bračne vode sa Enesom, jer ga je mnogo volela. Nije ni slutila šta će im sve sudbina prirediti, o svom životu napisala je, čak, i knjigu.

06.03.2024

15:09

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija