• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.03.2024

13:28

"Pobegao sam glavom bez obzira!" Srbin otkrio mračne strane života u Švedskoj: Ovo nije normalno!

Shutterstock

Društvo

"Pobegao sam glavom bez obzira!" Srbin otkrio mračne strane života u Švedskoj: Ovo nije normalno!

Podeli vest

Kakva je Švedska kao država i da li popularna rečenica iz domaćeg filma "hladno al' standard" zaista opisuje život u ovoj zemlji otkrili su pojedini Srbi - onda kada se tema o ovoj skandinavskoj zemlji otvorila na internetu.

Samu temu pokrenuo je neimenovani momak na društvenim mrežama koji je želeo da sazna mane i prednosti ove zemlje. Na svoje pitanje dobio je različite odgovore. Jedni su smatrali da je odlična za život, dok su drugi priznali da se kao i svaka zemlja susreće sa nekim gorućim problemima i da jedva čekaju da iz nje "pobegnu".

 

"Ćao narode zanima me šta mislite o Švedskoj kao zemlji i da li bi ste živeli u njoj? I ako ima neko ko živi tamo može da kaže svoje mišljenje prednosti/mane i tako to" napisao je neimenovani Srbin.

Odgovori su bili, naravno raznoliki. Dok su jedni bili zadovoljni izborom i svojim životom u ovoj zemlji, drugi su javno priznali zašto su se pokajali svojim odlaskom tamo.

"Preselio sam se u Švedsku pre otprilike godinu dana. Osim hladnoće i tmurne zime koja meni smeta tu je i kultura introverzije, zatvorenog društva i konformizma društva (svi izgledaju, oblače se i misle skoro isto) je meni jako jeziva. Svako ko dođe očekuje da se uklopi, ali Šveđani neće po tom pitanju ništa da urade, da pomognu. Uvek ostavljaju utisak da vi nikada nećete biti pravi Šveđani. Stav da je 'švedski način' rada najbolji na svetu mi je preko glave. Takođe, toliko su u svojoj zoni udobnosti da to nije normalno. A koliko sam primetio nije kao da imaju neku radnu etiku. Kako su zapravo oni uspeli da budu bogata zemlja? Sve u svemu još uvek sam ovde, ali već tražim posao u drugoj zemlji. Jedva čekam da spakujem kofere, ukrcam se u avion i više se nikada ne vratim" rekao je jedan koji definitivno nije zadovoljan Švedskom.

Foto: Shutterstock

 

Za njim, javio se još jedan Srbin koji se takođe nije oduševio ovom skandinavskom zemljom.

 

"Ja posle malo više od par meseci pobegao glavom bez obzira...ljudi teški, nemaju svoje 'ja', sve olako prihvataju. Zatvoreni su, iskompleksirani. Imaju problema sa prekomernom populacijom neintegrisanih migranata. Takođe, žene piju i biju više od muškaraca, je*eno Sunce stalno na istom je*enom mestu, hladno a vetar kroz kosti prolazi... Ima posla, dobar standard i to je to, ostalo sve ogroman minus...ovo je, naravno, samo moje iskustvo i ništa više" napisao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija