• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2024

18:28

Srbi se masovno digitalizuju: Kupovina preko interneta skočila 37 odsto, oglasili su se iz NBS!

pexels.com

Društvo

Srbi se masovno digitalizuju: Kupovina preko interneta skočila 37 odsto, oglasili su se iz NBS!

Podeli vest

Građani Srbije sve više kupuju preko interneta, a to pokazuju i podaci za prošlu godinu, kada su zabeležena 59,2 miliona plaćanja, što je za 37 odsto više nego 2022.

Ovo je objavila je Narodna banka Srbije (NBS), ističući da je broj obavljenih kupovina u dinarima lane porastao za 33 procenta u odnosu na prethodnu godinu, dok je njihova vrednost povećana za 40,6 odsto i iznosila je 114,4 milijarde dinara.

- Obavljeno je 40,6 miliona ovakvih plaćanja, od čega na internet stranicama domaćih trgovaca više od 37,8 miliona kupovina, čija vrednost je iznosila 109,2 milijarde dinara - navodi NBS. - Kod plaćanja na stranim internet stranicama je zabeležen rast broja transakcija i to u evrima za 52,6 odsto u odnosu na 2022, a u američkim dolarima za 49,3 odsto.

Foto: Printscreen, Pngwing

 

 

Iz NBS su naveli da građani Srbije pretežno kupuju na domaćim internet stranicama, a broj tako obavljenih kupovina je za 10 miliona veći nego prethodne godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija