• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

01.04.2024

07:25

Dankin deda: Umrećemo ako je uskoro ne pronađu! Rođaci nestale devojčice u šoku zbog snimka iz Beča, nadaju se da će je videti živu

drustvene mreze telegram

Društvo

Dankin deda: Umrećemo ako je uskoro ne pronađu! Rođaci nestale devojčice u šoku zbog snimka iz Beča, nadaju se da će je videti živu

Podeli vest

Snimak iz Beča, na kom se vidi devojčica koja neodoljivo liči na nestalu Danku Ilić (2) iz Bora, dao je nadu njenim rođacima da će ona uskoro biti pronađena i vraćena kući. Međutim, ističu da im je i dalje veoma teško i da će "umreti od stresa i iščekivanja ako uskoro ne vide Danku živu i zdravu".

- Ne verujem da je Danka na snimku dok je ne vidim svojim očima. Ipak, sve mi ovo daje nadu da je moja unuka živa - kazao je juče njen deda po ocu Milan Ilić, kad je čuo da je naš čovek u subotu uveče u Beču snimio devojčicu koja neodoljivo liči na Danku, u društvu dve Rumunke.

Majka u fokusu istrage

Ilić je rekao da je u vestima saznao za snimak i da sa zebnjom čeka nove vesti o unuci:

- Teško nam pada ovo iščekivanje. Mojoj ženi je pozlilo od stresa, ne znamo više šta da radimo... Umrećemo ako je uskoro ne pronađu!

Čitava porodica Ilić - roditelji Dankinog oca Miloša i njihovi rođaci - bili su juče i prekjuče ispred policijske stanice u Boru, gde su iščekivali nove vesti o Danki.

Kad je reč o devojčicinoj familiji s majčine strane, oglasio se Dankin ujak Stefan Dragomirović, koji je kazao da se i njegova porodica oseća jako loše.

- Video sam snimak, ali dok se ne utvrdi da je to zaista Danka, nije mi lakše... Snimak je malo mutan... Kosa i hod su slični - rekao je Stefan.

Na pitanje da li je njegova sestra, Dankina majka, videla snimak, Stefan je odgovorio:

- Ne znam da li je videla snimak, niti znam gde je ona... Potresen sam i uznemiren, kao i cela porodica... Brine me to što Ivanu toliko drže. Tešim se da su njena kazivanja o Dankinom nestanku najvalidnija, jer je poslednja videla ćerku, odnosno dete je iz njenog vidokruga nestalo.
Ivana je, inače, trenutno u fokusu istrage zbog nekih sumnjivih okolnosti nestanka male Danke. Ona je, podsetimo, ispričala istražiteljima da je u utorak sa ćerkom i sinom (3) posetila imanje u Banjskom Polju, odakle je rodom, da bi deca bila na svežem vazduhu i da joj se Danka u 13.45 izgubila iz vida "samo na tren", dok se okrenula da iz auta uzme flašicu vode.

Foto: Tanjug / printscreen

 

 

Dankin otac se oglasio, pa ugasio nalog

Dankin otac Miloš Ilić oglasio se preksinoć na društvenoj mreži Instagram. On je objavio fotografiju nestale ćerke i stavio preko nje emotikone sklopljenih ruku koji simbolizuju molitvu. Međutim, dan kasnije obrisao je svoj nalog na Instagramu.
Miloš se, inače, dva dana pre objave na Instagramu oglasio i na Fejsbuku, gde je uz ćerkinu fotografiju napisao: "Zlato tatino, naći će te tata! Svete moj mali!"

Inspektore je najpre začudilo Ivanino hladnokrvno držanje, jer prvih dana nije pokazivala nikakve emocije, kao da je s njenom ćerkom sve u redu. Potom je odbila poligraf, pravdajući se da je trudna.

Sumnjivo je i to što je uoči nestanka njene ćerke izbrisala brojne poruke i pozive iz svog telefona, koji je zbog toga poslat na veštačenje, kako bi stručnjaci iz odeljenja za visokotehnološki kriminal u MUP-u povratili te podatke. Pored toga, saslušavana je više puta jer je u nekoliko navrata davala neke kontradiktorne izjave u policiji.

- Uporedo se proveravaju i svi Ivanini profili na društvenim mrežama - kazao je naš izvor, blizak istrazi, i dodao:

- Ona ima nekoliko profila na Fejsbuku, a proveravaju se sve poruke koje je slala i dobijala u prethodnom periodu na toj društvenoj mreži. Takođe, proverava se i njena komunikacija sa nekim osobama iz Niša i Zrenjanina. Ona, ipak, za sada nije osumnjičena da je učestvovala u otmici ili nestanku svoje ćerke, sve je još u fazi istrage.

Svaka sekunda je bitna

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član Svetske asocijacije šefova policije, smatra da snimak iz Beča može biti ključna karika u istrazi.

- Ovaj snimak se detaljno mora pregledati i analizirati jer je svaka sekunda dragocena za pronalazak devojčice. Konačni sud će svakako dati policija, ali su velike šanse da je na snimku nestala devojčica, a u prilog tome govori i činjenica da je bila u društvu Rumunki. Granica sa Rumunijom je veoma blizu mesta gde je Danka nestala, tako da je moguće da su je upravo državljani te zemlje oteli ili kupili. U ovakvim situacijama se mora biti veoma oprezan i ne sme se gubiti vreme. Odmah im treba stati na put. Kada se sagledaju sve činjenice i snimak koji poseduje policija, moguće je da se radi o trgovini decom - sa znanjem ili bez znanja roditelja. To je sada unosan biznis svuda u svetu. Deca se iz siromašnih zemalja premeštaju u bogate zemlje, gde je demografska situacija kritična - ističe Nicović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija