• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.04.2024

11:30

Da li ćemo imati sneg u aprilu? RHMZ objavio detaljnu prognozu do kraja meseca: Ovo zanima celu Srbiju!

Shutterstock/printscreen

Društvo

Da li ćemo imati sneg u aprilu? RHMZ objavio detaljnu prognozu do kraja meseca: Ovo zanima celu Srbiju!

Podeli vest

Uskoro nam se vraća toplo vreme, a sudeći po velikoj mesečnoj prognozi - ove godine nas neće iznenaditi sneg u aprilu kao 2023.

U Srbiji danas promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura od 4 stepena do 16 stepeni, najviša dnevna od 8 stepeni do 22 stepena.

- Danas (02.04.2024.) promenlјivo oblačno, vetrovito i svežije za 7 do 12°C u odnosu na prethodne dane, a mestimično se očekuje kratkotrajna kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom. Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, koji na istoku Srbije povremeno može imati i udare olujne jačine - saopšteno je u posebnoj najavi na sajtu RHMZ.

U Beogradu takođe promenljivo oblačno, povremeno s kišom. Najniža temperatura 14, najviša dnevna 19 stepeni.

U sredu (03.04.2024.) umereno oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak (04.04.2024.) novo prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom ili kratkotrajnim plјuskom. Od petka (05.04.2024.) pretežno sunčano i sve toplije.

Foto: Printscreen/RHMZ

 

I april topliji nego inače

Prema sezonskoj prognozi, april će u većem delu Srbije biti topliji i prosečno vlažan, a u Vojvodini topliji i vlažniji april. U prvoj dekadi aprila moguća pojava slabog ili umerenog jutarnjeg mraza.

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti za 0.5ºC do 1.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha oko 10.6ºC.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 1.0ºC do 2.0ºC. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19.7ºC.

Foto: Foto: Informer, Aleksandar Jovanović Cile

 

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Vojvodini će biti iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 5 mm do 10 mm iznad višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 55 mm, navodi RHMZ u sezonskoj prognozi.

Prognoza za april iz dana u dan

RHMZ objavio je i kakve nas vremenske prilike okvirno očekuju do kraja aprila iz dana u dan, i izgleda da možemo da odahnemo - po ovome nas bar neće sneg iznenaditi u aprilu. Ipak, biće svega ostalog.

U Beogradu će biti dosta vetrovito tokom prve polovine meseca, a ukupno 10 dana označeno je da će biti uslova za padavine. Mnogo više padavina biće na Kopaoniku i Zlatiboru – od 10. aprila gotovo svaki dan biće mogućnosti za kišu.

Pogledajte grafikone RHMZ.

Mesečna prognoza vremena izrađuje se 1. i 15. u mesecu. Ova prognoza je orijentaciona i poželjno je koristiti je uz prognozu za 5 dana unapred, napomenuto je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15