• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

08.04.2024

11:21

U ovom delu Srbije kuće su najjeftinije! Evo ko može da ih kupi i pod kojim uslovima

Shutterstock

Društvo

U ovom delu Srbije kuće su najjeftinije! Evo ko može da ih kupi i pod kojim uslovima

Podeli vest

Sa početkom proleća raste i interesovanje za jeftine kuće na selu. Zainteresovanost građana za ovu vrstu kuća posebno je porasla od kako je najavljena nova pomoć države za kupovinu seoskih kuća.

Prema poslednjim podacima najveća zainteresovanost građana za kupovini nekretnine je u Vojvodini.

U Vojvodini je trenutno bogat izbor jeftinih kuća, a većina oglašenih nekretnina ne prelazi cenu od 35.000 evra. U ponudi nisu samo kuće, već cela imanja sa pomoćnim objektima. Izdvojili smo top 3 najjeftinije kuće u Vojvodini.

U opštini Sečanj na samo 5 minuta od Tamiša, pronašli smo kuću od 100 kvadrata na 12 ari placa, po ceni od samo 35.000 evra.

- Na 5 minuta peške su pekare, mesare, kafići, škole, banke, pošte, marketi, hoteli, restorani, sve ima za život. Kuća je od tvrdog materijal... trofazna struja, novo kupatilo. Tako reći stan je ključ u ruke i cena je 35.000 evra - napisao je vlasnik u oglasu.

Kuću od 84 kvadrata na placu od 14,35 ari, u Velikom Središtu u Banatu, Goran prodaje za 31.000 evra.

Goran takođe ističe da na placu postoje svi pomoćni objekti, voćnjak, kao i asfaltni put do kuće, ulična rasveta, a kako se pohvalio i otvoren pogled na Vršački breg i kulu.

Vlasnik ističe i da ukoliko kuću želite da kupite bez stvari, cena je manja, oko 29.000 evra.

Kuću od 50 kvadrata, sa pomoćnim objektom na placu od 7 ari u Somboru, Jasmina je oglasila na jednoj grupi na Fejsbuku za prodaju jeftinih kuća i drugih nekretnina za samo 30.000 evra.

Kako stoji u oglasu ova nekretnina poseduje 1 spavaću sobu, dnevni boravak, trpezariju, kuhinju, kupatilo i predsoblje. Takođe, objekti su kompletno opremljeni nameštajem, a podovi su od laminata i pločica.

Seoskom kućom sa okućnicom u okviru Programa smatra se kuća sa ekonomskim dvorištem, koje se nalazi na istoj katastarskoj parceli kao i seoska kuća ili na susednim parcelama u odnosu na seosku kuću.

Subjekti koji mogu da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom su punoletni državljani Republike Srbije koji nemaju navršenih 45 godina života i pripadaju sledećim kategorijama: pojedinac, samohrani roditelj, bračni par, vanbračni partneri.

Foto: Shutterstock

 

Sistem je jednostavan: zainteresovani samostalno bira kuću u delu Srbije za koji se odluči, a vrednost kuće (do 1,2 miliona dinara) procenjuje jedinica lokalne samouprave. Zatim konkuriše, a Ministarstvo za brigu o selu odobrava neophodna sredstva, novac uplaćuje opštini, a opština prodavcu.

Neophodno je da kuće imaju struju, vodu, kanalizaciju (septičku jamu), a da selo ima bar jedan od objekata društvenog standarda (prodavnicu, poštu, ambulantu, školu...).

Prosek onih koji su konkurisali ranije i dobili kuće je ispod 30 godina. Statistički, prednjači Sombor sa 151 kućom, Bačka Palanka 135, tu je selo sa najvećim brojem kuća - Bačko Petrovo selo koje ima 82 kuće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija