• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

08.05.2024

10:05

Uskoro se otvara novi kineski tržni centar: Stižu novi, kvalitetniji brendovi

Grad Beograd

Društvo

Uskoro se otvara novi kineski tržni centar: Stižu novi, kvalitetniji brendovi

Podeli vest

Nove i tekuće investicije u centru su pažnje srpskih i kineskih privrednika, usled posete kineske delegacije na čelu sa predsednikom Si Đinpingom.

Između ostalog, u Beogradu bi uskoro trebalo da bude otvoren novi kineski tržni centar. Najavljen je dolazak novih, kvalitetnijih brendova.

Izgradnja novog kineskog tržnog centra u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu bliži se kraju. Fasada i radovi unutar objekta su završeni i otvaranje se očekuje krajem maja.

"U završnoj fazi izgradnje naš fokus je na unutrašnjim instalacijama koje su neophodne za nesmetan rad centra. To uključuje izvođenje sistema protivpožarne zaštite, elektroinstalacije, mašinskih instalacija, kao i instalacije vodovoda i kanalizacije, nakon čega će se pristupiti završnim radovima i omogućiti da se kompleks otvori", rekao je Vanja Bugarin, odgovorni izvođač radova.

Na 34.000 kvadratnih metara nalazi se 450 lokala. Kompleks ima dva objekta, između kojih će se nalaziti parking.

Foto: Grad Beograd

 

 

Osamdeset odsto prodavaca iz starog tržnog centra, izgorelog u požaru, preseliće se u novoizgrađeni. Do sada je prodato više od 300 lokala. Većinu su kupili Kinezi, a ostali su u vlasništvu srpskih firmi.

Iz kompanije "Eurazija trejd centar" kažu da se cena kvadratnog metra kreće između 2.000 i 3.000 evra.

"Dolaze sve novi brendovi i sve je novo, i dolaze ovi koji su kvalitetni, biće baš drugačija roba. Biće drugog nivoa u odnosu na stari tržni centar. Ovo je od velikog značaja jer je stari tržni centar bio mnogo star, od pre 20-30 godina. Postoji potreba da imamo jedan novi kineski tržni centar za Srbiju i Balkan", kaže Đunvej Cou iz "Eurazija trejd centra".

Na ovoj lokaciji planirana je izgradnja još jednog poslovnog centra. Ulica Jurija Gagarina biće produžena i povezana sa obilaznicom koja će prolaziti pored novog tržnog centra, a prema planu, pored kompleksa biće i tramvajska okretnica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Podvig u Kliničkom centru u Beogradu! Lekari ultrazvukom čiste aorte
Društvo

Podvig u Kliničkom centru u Beogradu! Lekari ultrazvukom čiste aorte

LekariI Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije postigli su izuzetan uspeh. Sa kolegama iz Francuske i Holandije obavili su kliničko istraživanje neinvazivnog ultrazvučnog tretmana stenoze aortnog zaliska, a njihovi rezultati objavljeni su u Lancet, najznačajnijem medicinskom časopisu u svetu koji postoji 200 godina.

08.05.2024

09:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!
Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!

Vest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

19.05.2024

15:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12