• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

01.06.2024

13:08

Skandalčina na srpskoj svadbi: Gost kasnio na venčanje, prišao kutiji sa parama, zbog ovoga mu je sve preselo

Shutterstock

Društvo

Skandalčina na srpskoj svadbi: Gost kasnio na venčanje, prišao kutiji sa parama, zbog ovoga mu je sve preselo

Podeli vest

U Srbiji postoji mnogo običaja kada su svadbe u pitanju i oni se bitno razlikuju od mesta do mesta. Ono što se takođe razlikuje su protokoli kada su u pitanju pokloni mladencima.

Međutim, nekada zbog nepoznavanja lokalnih običaja i praksi može doći do problema, a upravo to se i desilo nedavno na jednoj svadbi u okolini Loznice gde je malo falilo da na venčanju dođe do ekscesa!

Naime, pre mesec dana u jednoj sali u okolini Loznice organizovano je venčanje.

S obzirom da su i mladina i mladoženjina porodica dobrostojeća - mislilo se na sve. Prvo se išlo u crkvu. Đuskalo se, kako i treba, uz trubače, a onda je povorka, uz srpske zastave i trubljenje, krenula u restoran.

Svi su ušli, pa i mladenci, ali jedan momak iz Beograda, mladoženjin drug iz vojske, je kasnio. Svi su već sedeli i jeli predjelo...

Kada je konačno stigao, krenuo je ka kutiji u koju se ostavljaju koverte sa parama, ali ga je tu čekalo iznenađenje. Pored kutije je stajao mladić koji mu je tražio kovertu.

- Bio sam zbunjen. Nije mi baš bilo jasno šta on radi tu. Na svim svadbama, na koji sam bio, postoji kutija. Ti priđeš, ostaviš pare. I to je - to! Dakle, pogledao sam ga zaprepašćeno, ali nisam hteo da pravim neki problem. Predao sam mu kovertu - priča ovaj Beograđanin, koji, kako priznaje, ne posećuje često svadbe niti ih voli.

- "Pa, ti si ovu kovertu zalepio?!", maltene je viknuo na mene! - prepričava ovaj Beograđanin koji je ovim ostao u još većem čudu.

- "Pa, da. Naravno! Stavio sam pare i zatvorio kovertu", odgovorio sam.

- "Pa, kako ja sada da znam koliko tu ima para?!", pitao je. A ja sam tek tada shvatio da je on neka vrsta zapisničara, da ima papir i olovku i da zapisuje za svakog gosta koliko je doneo.

- "Ništa...", rekao je zapisničar iznervirano i pitao: "Koliko si stavio?". Ja sam rekao: "100 evra", a ovaj me je pitao: "Jel sigurno?!". E, tu sam se već uvredio! E, baš me je iznervirala cela ta situacija. Bio sam toliko nervozan da sam se u poslednjem trenutku suzdržao da ga ne gurnem i napravim neki skandal - priča ovaj Beograđanin.

- Rekao sam: "Da!" i okrenuo se i otišao. Hvala bogu da sam se suzdržao, jer sam u tom trenutku primetio da mladenci igraju svoj prvi ples. Ne bi mi u životu oprostili da sam im upropastio ovaj dan. Kasnije sam saznao da je to tamo običaj da bi domaćini tačno i precizno znali koliko da odnesu kada oni budu išli kod svojih gostiju na venčanje ili neko drugo veselje - priča on.

On kaže da za "zapisničara" na venčanjima nikada ranije nije čuo i da mu je zbog ovog celo venčanje preselo, te da neće žuriti da ide na bilo koju svadbu u skorije vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!
EURO 2024

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas da će FSS zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

23.06.2024

17:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija