• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.06.2024

15:06

Đurđev jasno poručuje: Kladionice i kockarnice višestruko razaraju naše društvo, njihova zabrana je nacionalni prioritet!

Zoran Sinko

Društvo

Đurđev jasno poručuje: Kladionice i kockarnice višestruko razaraju naše društvo, njihova zabrana je nacionalni prioritet!

Podeli vest

Srbija je danas jedna od zemalja sa najvećim brojem kockarnica i kladionica po glavi stanovnika u Evropi. To je ne samo nedopustiv, već i krajnje poražavajući podatak, jer je reč o pošasti koja višestruko razara naše društvo - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da Srbija treba da krene putem Albanije koja je pre nekoliko godina potpuno zabranila rad kockarnica i kladionica.

- Malo je reći da je kockanje i klađenje samo bolest, to je fenomen koji uništava ne samo čovekovo fizičko i psihičko zdravlje, već i materijalno stanje, uništavajući pritom porodične i društvene veze i izazivajući pojačan bes i agresivnost - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige napomenuo je da je mlađa populacija, uključujući čak i srednjoškolce i osnovce, pod najvećim udarom kladionica i kockarnica.

- Društvo u kome preko 90% stanovnika pripada nekoj od tradicionalnih crkava i verskih zajednica, a koje izričito osuđuju kockanje i klađenje, ne može sebi da dopusti postojanje istih. Srpska liga zato poziva ne samo državne, već i verske i društvene činioce da zajedničkim snagama zaštitimo našu omladinu, jer bez nje nemamo budućnost - zaključio je Đurđev.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đurđev o bratskoj zemlji: Azerbejdžan je dokazani prijatelj Srbije, podići odnose sa njim na najviši mogući nivo!
Politika

Đurđev o bratskoj zemlji: Azerbejdžan je dokazani prijatelj Srbije, podići odnose sa njim na najviši mogući nivo!

Kada jedna muslimanska zemlja poput Azerbejdžana ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova i kada ne glasa za rezoluciju o tzv. genocidu u Srebrenici, uprkos tome što je njoj bliska Turska bila kosponzor te rezolucije, onda to znači da možemo slobodno i bez imalo preterivanja reći da je Azerbejdžan ne samo partnerska, već i prijateljska, čak i bratska zemlja Srbiji i Srbima, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev

30.05.2024

14:46

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija