• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2024

22:17

Kako delite troškove nakon venčanja? Srbi zaratili na mrežama, bolje se razvedite ako ovo uradite!

Shutterstock

Društvo

Kako delite troškove nakon venčanja? Srbi zaratili na mrežama, bolje se razvedite ako ovo uradite!

Podeli vest

U jednoj studentskoj grupi na drštvenoj mreži Fejsbuk pokrenula se polemika oko toga da li mladi bračni parovi dele novac nakon venčanja i na koji način.

Kod većine bračnih parova finansije su zajedničke, međutim, sudeći po reakcijama bilo je i onih koji smatraju da svako treba imati svoj "novčanik".

- Kako deliti novac nakon venčanja? - glasila je objava koja je pokrenula lavinu komentara:

- Da li i moj novac i budućeg supruga ide na jednu gomilu, ili svako plaća za svoje troškove? Do sad smo delili kiriju, hranu, račune na pola, a u braku mi je bezveze zapisivanje troškova, ko je u prodavnici dao 5.000 za hranu taj dan, a drugi 2.000. Inače, dok sam bila bez posla on je plaćao celokupnu kiriju i račune - napisala je autorka objave:

- Kako glupo pitanje. U braku sve delim sa mužem plaćamo čijom karticom stignemo i raspoređujemo zajedno - dodala je druga.

Foto: Shuterstock

 

Nekima je ta podela neshvatljiva.

- Meni samo nije jasno zašto bi se delilo na pola sve? Super ako vama tako funkcioniše, al eto i sama si u nedoumici da l i u braku tako treba. Pa danas sutra će da zapiše koliko je detetu dao, dobro zalogaje ne broji. Svašta Bože - glasi jedan od komentara, dok u drugom stoji:

- Tačno, ovo je vrhunac ludila. Zamišljam samo situaciju da žena ili muž zapisuje koliko je ko dao.

Neki članovi grupe su naglasili i da u braku nema moje tvoje jer ukoliko postoji to nije brak.

- Ne znam koja je razlika između braka i toga da imaš cimera ako će sve da se deli na pola - navodi se u jednom komentaru, dok je druga devojka napisala kako je izgledao njen život sa dečkom:

- Bila sam sa dečkom pet godina i to je izgledalo ovako: Stan - podelimo; hrana - kako stignemo, išli smo u veliku kupovinu jednom nedeljno tako da je to uvek ispalo nekako da jedne nedelje on plati jedne ja. Ako nešto zafali onaj koji se seti ode pa kupi. Zajednički izlasci - kako se dogovorimo, nekad on, nekad ja, obično ako izađemo na više mesta u jednoj večeri onda se rotiramo, ali opet je to nekako bilo jednako. Ostale potrepštine za kuću - zajedno. Nikad nismo imali zajedničku gomilu, njegova plata na njegovoj kartici, moja na mojoj i to je tako funkcionisalo. Na početku meseca sednemo vidimo kakvi su nam troškovi, izračunamo platimo šta treba da se plati i posle sa parama svako radi šta hoće. Meni je ovo bilo idealno, a vi sebi napravite sistem, ne funkcionisu svi isto i nema nikakvih pravila, radite kako vam se sviđa - napisala je ona.

Foto: Shuterstock

 

Međutim, bilo je i drugačijih iskustva.

- Nisam imala venčanje. Plaćam kredit, na njemu su struja i rezije. Meni kad zafali za kredit on doplaćuje. Po prodavnicama za kuću i za dete kupujem kao da on ne postoji, dakle ne gledam ni račune i ne razmišljam o tome. Ako nešto još treba, a ja utanjim s lovom, onda mora on. Kažem mu šta da kupi, i to je to - napisala je jedna devojka, a druga ih posavetovala:

- Bolje se vi razvedite odmah, ovo je unapred osuđeno na propast.

Neki smatraju i da je brak samo parče papira te i da je sve stvar dogovora.

- Ako ste već u vezi i živite zajedno, verovatno već imate neki dogovor i način na koji stvari funkcionišu za vas. Sve je individualno, nećeš naći odgovor od drugih na to.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija