• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.06.2024

09:20

Jagnjići i za 370 dinara po kilogramu! Evo koliko koštaju prasići i kakva je ostala ponuda

Tanjug

Društvo

Jagnjići i za 370 dinara po kilogramu! Evo koliko koštaju prasići i kakva je ostala ponuda

Podeli vest

Niža cena teladi simentalske rase na području Kraljeva, poskupljenje tovnih bikova na području Loznice i pad cena prasadi i obe kategorije tovnih svinja obeležili su prethodnu nedelju u klanicama i na stočnim pijacama širom zemlje, prenosi STIPS. Nastavljen je trend pada cene jagnjadi u Loznici i Kraljevu.

Pad otkupne cene teladi simentalske rase težine do 160 kilograma zabeležen je u klanicama na području raškog regiona, gde je dominirao iznos od 750 din/kg. U istom periodu bila je viša otkupna cena tovnih bikova telesne mase iznad 500 kilogama, jer je dominirao iznos od 370 din/kg.

Otkupna cena tovnih bikova simentalske rase težine iznad 500 kilograma bila je viša u odnosu na prethodnu sedmicu u klanicama na području podrinjskog regiona, a iznosila je 360 din/kg. Za razliku od njih, niža je bila otkupna cena krava za klanje, jer je dominirao iznos od 250 din/kg. U klanicama na području šumadijskog regiona došlo je do rasta otkupne cene tovne junadi težine iznad 480 kilograma na dominantnih 360 din/kg.

Prasići do 490 din/kg

Zabeležen je pad cene obe kategorije tovnih svinja na pijaci žive stoke u Kragujevcu. Za kupovinu grla teških od 80 do 120 kilograma kupci su trebali da izdvoje 230 din/kg, dok je za grla teža od 120 kilograma cena bila od 220 din/kg. Prodaja prasadi u kategoriji od 16 do 25 kilograma i protekle nedelje se odvijala po ceni od 490 din/kg.

Foto: Rina

 

Pad cene prasadi od 16 do 25 kilograma evidentiran je i na stočnoj pijaci u Kraljevu, jer je dominirao iznos od 350 din/kg. I u klanicama na području podrinjskog regiona prasići u ovoj kategoriji otkupljivani su za 490 din/kg.

Pada cena jagnjadi

Na stočnoj pijaci u Loznici protekle nedelje je pala cena jagnjadi na 470 din/kg. U klanicama na području podrinjskog regiona, takođe je bila niža otkupna cena jagnjadi u odnosu na prethodni period. Na stočnoj pijaci u Kraljevu jagnjići su otkupljivani najčešće za 370 din/kg, dok je na stočnoj pijaci u Požarevcu dominirao iznos od 500 din/kg.

Dominantna prodajna cena šilježadi iznosila je 230 din/kg, dok je za ovce trebalo izdvojiti 220 din/kg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija