• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Modno

24.06.2024

10:03

Ako vas prevare za smeštaj, ova stvar je ključna! Ovo su saveti agencije

pexels.com

Društvo

Ako vas prevare za smeštaj, ova stvar je ključna! Ovo su saveti agencije

Podeli vest

Predstavnik turističke agencije Milan Vasić je objasnio koji su koraci ako stignete na destinaciju, a smeštaj nije onakav kakav ste uplatili.

Ako vas u inostranstvu ne dočeka smeštaj kakav ste rezervisali i platili, koja su vaša prava? Da li i kome možete da se žalite i može li u tom slučaju da pomogne turistička agencija?  

- Dobra stvar je kada putujete preko turističkih agencija da imate predstavnika. Prvo se obratite njemu i on na licu mesta to rešava. To se u 99 posto slučajeva reši na licu mesta. Bilo je naravno i situacija da iz nekog razloga ne može da se reši na samoj destinaciji, ali naravno da putnici imaju pravo i da se žale, pravo da se obrate agenciji po povratku sa putovanja i oni će u tom slučaju biti obeštećeni ako ima osnova - rekao je Vasić.

Objasnio je i koja su prava putnika u ovakvim slučajevima.

- Prava putnika su da moraju da dobiju smeštaj istog kvaliteta ili višeg, ili ako govorimo o privatnom smeštaju. Ako govorimo o hotelskom smeštaju takođe moraju da dobiju hotel iste kategorije ili više kategorije, nikako ne mogu da dobiju lošiji smeštaj. Ako dobiju lošiji smeštaj, mogu da budu obeštećeni po povratku, ali to se u praksi retko dešava. Kada putnici putuju preko agencija, to je ono što ih štiti. Mi kao agencija imamo uvid u svaku sobu, znamo kako izgleda, mi to sve moramo da obiđemo pre nego što pustimo u prodaju. Retko se dešava da putnici dobiju nešto što nisu platili. Važno je da se putnici odmah obrate agenciji ako dođe do toga i da se odmah u tom trenutku reaguje - zaključio je Vasić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija