• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2024

18:18

VUČIĆ POKAZAO DETALJAN PLAN EKSPA Stadion, akvatik centar, delfinarijum - ovako će izgledati projekat koji je prekretna tačka Srbije!

printscreen

Društvo

VUČIĆ POKAZAO DETALJAN PLAN EKSPA Stadion, akvatik centar, delfinarijum - ovako će izgledati projekat koji je prekretna tačka Srbije!

Podeli vest

U svom obraćanju naciji predsednik Aleksandar Vučić detaljno je predstavio projekat "Ekspo 2027"-

- Rekli smo da je EKSPO 2027 ključna, ne krajnja, ali prekretna tačka za razvoj Srbije. Danas ću vam predstaviti dokle smo stigli, brojne probleme, rešenja, i govoriti otvoreno o onome šta su izazovi za nas, te vas molim da bez obzira na partijsko opredeljenje - saslušate. Važno je da čujemo mišljenje svakog građanina. Želim da vam pokažem šta smo dosad uradili - rekao je predsednik Vučić i na tabli detaljno pokazao šta se gde nalazi na proketku "EKSPO 2027".

- U novembru očekujemo da dobijemo zastavu EKSPA. Nacionalni stadion biće povezan sa EKSPOM, u toku su razgovori sa jednom od dve najveće kompanije sveta - "Ledžends". Radićemo da, ne samo upravljaju stadionom u Beogradu, već i u Zaječaru, Loznici, Leskovcu. Priredbe i manifestacije na Nacionalnom stadionu pripadaće EKSPU" - rekao je Vučić i dodao:

Foto: Foto: Printscreen/Informer

 

- Dozvoljeno nam je da EKSPO bude na 25 hektara. Odvojili smo malo veći prostor, trg sa binom, gde će biti i druge velike kompanije da se predstave". Imamo EKSPO promenadu, pešačka zona ide od železničke stanice. Tu je i aktivaciona zona, potom paviljoni za velike zemlje koje žele da ih iznajme. Biće tu i za manje zemlje koje će imati video zid. Fascinantnog izgleda. Biće tu kao galerija od 6.000 kvadrata kao galerija sa restoranima, kafićima"... Dva sa 8.500 kvadrata su objekti koje ćemo da sklonimo kad se EKSPO završi. Tu je i paviljon 'Igraj za napredak'.

Tereni za padel, košarku, odbojku, rukomet"...

Foto: Foto: Printscreen/Informer

 

 

"Nacionalni stadion imaće kapacitet 52.000. Već 2028 očekujemo da se igra finale Lige Evrope. Dosad ne kasnimo oko stadiona iako nam radovi idu teže nego oko EKSPA. Radi se u dve smene, a kad se postave reflektori, radiće se u tri smene".

"Ovde je reč o akvatik centru. Zahvalni smo mađarskim prijateljima od kojih smo dobili kompletan projekat. O tome sam razgovarao sa Orbanom. Biće drugi ili treći najveći u Evropi".

"Ovo je rezidencijalni kompleks, gde će biti smešteno 3.500 učesnika u 1.500 stambenih jedinica, koje ćemo potom da ponudimo zaposlednima u zdravstvu i prosveti".

Foto: Foto: Printscreen/Informer

 

"Razgovaramo sa najvećom firmom za dovođenje stalne postavke - od cirkusa do tematskih parkova. Lego lend je malo skuplji. Svakako će biti najveće mesto za zabavu u jugoistočnoj Evropi".

Foto: Foto: Printscreen/Informer

 

 

"Imaćemo i delfinarijum. Akvarijum će biti kod Ušća, a na EKSPU delfinarijum. Kažu da ništa na decu sa autizmom ne utiče kao terapeutski delfini".

"Obećali smo da će od 2027. leteti taksijima iznad Beograda. U pregovorima smo sa 5 svetskih kompanija".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Blista na EP, a sada ima novi klub! Gruzin ide u Kneževinu!
Fudbal

Blista na EP, a sada ima novi klub! Gruzin ide u Kneževinu!

Trenutno prvi strelac EP u Nemačkoj Žorž Mikautadze, karijeru bi mogao da nastavi u Monaku! Reprezentativac Gruzije tako bi mogao da naplati sjajne partije na Evropskom prvenstvu na kojem je sa tri gola pomogao svojoj selekciji da se domogne osmine finala!

28.06.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija