• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2024

20:45

Informer na Kosovu uoči proslave Vidovdana: Kod građana prisutan strah, ali i uzbuđenje! (VIDEO)

Printscreen/Informer

Društvo

Informer na Kosovu uoči proslave Vidovdana: Kod građana prisutan strah, ali i uzbuđenje! (VIDEO)

Podeli vest

Sutra je jedan od najvećih srpskih praznika - Vidovdan. Ekipa Informera nalazi se na KiM gde će sutra patrijarh Porfirije služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Gračanica.

Naša novinarka Marija Stanković uključila se u program Informer TV iz Kosovske Mitrovice kako bi nam dočarala atmosferu pred sutrašnje obeležavanje Vidovdana.

Kako je istakla, što se same atmosfere tiče, evidentno je da je kod građana prisutan strah, ali i uzbuđenje. 

- Što se same atmosfere tiče ovde u Kosovskoj Mitrovici, prisutan je i strah kod naših građana, ali i uzbuđenje zbog sutrašnjeg dana. Centralno obeležavanje Vidovdana sutra će biti u Gračanici, očekuje se da stigne i patrijarh Porfirije ukoliko mu bude dozvoljen ulazak jer znamo da direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću nije dozvoljeno da uđe na teritoriju južne srpske pokrajine - istakla je naša novinarka, pa dodala:

- Planirano je da sutra patrijarh Porfirije u manastiru Gračanica održi Svetu arhijerejsku liturgiju. Zatim će obeležavanje dalje da se nastavi parastosom na Gazimestanu.

Foto: Informer

 

Za kraj, ona je istakla da ljudi željno iščekuju sutrašnji dan, a takođe su najavljene i velike gužve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ministar Milićević na "Vidovdanskoj trpezi" u Minhenu poručio Srbima: U Srbiji niste gosti, to je vaša kuća - molim vas da nikada ne zaboravite srpski jezik i ćirilicu!
Politika

Ministar Milićević na "Vidovdanskoj trpezi" u Minhenu poručio Srbima: U Srbiji niste gosti, to je vaša kuća - molim vas da nikada ne zaboravite srpski jezik i ćirilicu!

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je danas u Minhenu „Vidovdanskoj trpezi“, tradicionalnoj manifestaciji u ovom delu Nemačke na kojoj deca učenici srpskih dopunskih škola kroz kulturno-umetnički program obeležavaju veliki srpski praznik.

23.06.2024

13:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija