• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Rina/192rs

20.07.2024

16:49

Grad tuče sve pred sobom! Nevreme napravilo haos širom Srbije (FOTO)

Rina

Društvo

Grad tuče sve pred sobom! Nevreme napravilo haos širom Srbije (FOTO)

Podeli vest

Tokom popodnevnih sati jako olujno nevreme pogodilo je mnoge krajeve u Srbiji. Na najvećem udaru su se našla suvoborska i rajačka sela kod Gornjeg Milanovca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Bili smo na kupanju, sunce i vrućina.. ništa nije nagoveštavalo da će nastati haos. Odjednom se smrklo, a grad veličine lešnika počeo je intenzivno da tuče oko deset minuta. Jedva smo stigli da pobegnemo u kuću, kaže Jovan Nikolić iz Koštunića.

Jako nevreme pričinilo je veliku štetu na poljoprivrednim usevima, ali i na pojedinim lokalnim putnim pravcima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Usled klizavog kolovoza došlo je i do saobraćajne nezgode u milanovačkom selu Ugrinovci, kada je jedno teretno vozilo sletelo sa puta.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Grad je tukao i selima Pranjani, Kostunici, Brezna i Leušići.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ništa bolja situacija nije bila ni u Lazarevcu gde su se stvorile bujice vode.

Od danas se očekuje manji pad temperature koja će biti od 30 do 34 stepena Celzijusa, mada će u većim gradovima noći i dalje biti tropske - s temperaturom iznad 20 stepeni.

RHMZ je upozorio da se i narednih dana u Srbiji očekuju pljuskovi i grmljavina lokalno uz grad, jak ili olujni vetar, i da će za te lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Danas će vetar biti najpre slab do umeren istočni, a krajem dana u Vojvodini u skretanju na severni. Jutarnja temperatura od 18 do 24 stepena, a najviša dnevna od 31 do 36 stepeni.

Upaljen meteo alarm

U većem delu Srbije danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog grmljavine, u nekim delovim i zbog kiše, ali i visoke temperature. U Bačkoj, Banatu i Sremu na snazi je žuto upozorenje.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija