• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.07.2024

08:55

Dodatno padaju cene! Svinje ispod 300 dinara po kilogramu, a evo kako se kreću jagnjići

Tanjug

Društvo

Dodatno padaju cene! Svinje ispod 300 dinara po kilogramu, a evo kako se kreću jagnjići

Podeli vest

U klanicama na području Šapca i okolnih mesta zabeležen je pad otkupne cene tovne junadi težine iznad 480 kilograma na dominantnih 305 din/kg, prvenstveno zbog dosta dobre ponude ove kategorije goveda protekle sedmice, prenosi STIPS.

Na stočnoj pijaci u Požarevcu protekle sedmice su se mogla pazariti telad simentalske rase u kategoriji do 160 kilograma, po dominantnoj ceni od 550 din/kg. Za prodaju su, takođe, dovezena tovna junad, težine od 350 do 480 kilograma, kod kojih je dominirao iznos od 500 din/kg. Mogle su se pazariti i krave za klanje simentalske rase po dominantnoj ceni od 220 din/kg, kao i prethodne sedmice.

 

Dominantna otkupna cena tovne junadi, težine iznad 480 kilograma, iznosila je 350 din/kg u klanicama na području južnobačkog regiona. Telad su se protekle sedmice mogla pazariti po dominantnoj ceni od 720 din/kg, na pijaci žive stoke u Kraljevu. Za tovne bikove težine iznad 500 kilograma, kupci su plaćali 350 din/kg, krave za klanje SM rase 250 din/kg. Mogle su se pazariti i priplodne junice po ceni oko 200.000 dinara po grlu. Najčešća otkupna cena teladi iznosila je 600 din/kg u klanicama na podruju Severno-bačkog regiona, dok su za otkupljene tovne bikove SM rase telesne mase iznad 500 kilograma plaćali 360 din/kg.

U Podrinju svinje 250 din/kg

Rast otkupne cene tovnih svinja težine od 80 do 120 kilograma zabeležen je u klanicama na području podrinjskog regiona jer je dominirao iznos od 250 din/kg. U klanicama na području Šapca i okoline zabeležen je rast otkupne cene prasadi, telesne mase od 16 do 25 kilograma na dominantnih 450 din/kg i tovnih svinja, telesne mase od 80 do 120 kilograma na 260 din/kg.

U klanicama na području jablaničkog regiona evidentiran je pad otkupne cene prasadi, telesne mase od 16 do 25 kilograma, pošto je dominirao iznos od 300 din/kg. Osim prasadi, klaničari su otkupljivali i tovne svinje, težine od 80 do 120 kilograma, po dominantnoj ceni od 220 din/kg. U klanicama šumadijskog regiona došlo je do pada otkupnih cena prasadi, telesne mase od 16 do 25 kilograma (300 din/kg) i krmača za klanje (180 din/kg).

Foto: Informer

 

Izostala je ponuda prasadi i ostalih kategorija svinja na pijaci žive stoke u Požarevcu tokom protekle sedmice. Klaničari sa područja braničevskog regiona, takođe, nisu otkupljivali prasad i ostale kategorije svinja tokom protekle nedelje.

Jagnjad od 390 do 550 din/kg

Rast cene jagnjadi zabeležen je na pijaci žive stoke u Nišu gde je dominirao iznos od 550 din/kg. Glavni je razlog bio vrlo slaba ponuda ove kategorije ovaca. Niža je protekle sedmice bila otkupna cena jagnjadi u klanicama na području pčinjskog regiona, jer su odgajivači dobijali 410 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Loznici došlo je do rasta prodajne cene jagnjadi u odnosu na prethodni period, jer je dominirao iznos od 450 din/kg. Klaničari sa područja sremskog regiona snizili su otkupnu cenu jagnjadi u poređenju sa prethodnom sedmicom. Oni su jagnjad plaćali 400 din/kg. U klanicama na području šumadijskog regiona evidentiran je pad otkupne cene jagnjadi u odnosu na prethodni period, pošto je dominantna cena dostigla iznos od 390 din/kg.

Pad otkupne cene ovaca dogodio se protekle sedmice u klanicama na području podrinjskog regiona. Dominirao je iznos od 210 din/kg. Niža je bila otkupna cena jagnjadi u klanicama na području zlatiborskog regiona, pošto je dominirao iznos od 410 din/kg.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija