• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/P. Ivković

25.07.2024

13:22

Heleni fali još 5.000 evra za narednu terapiju! Najtežu bitku je dobila, ali nije rat - potrebni smo maloj heroini

informer.rs

Društvo

Heleni fali još 5.000 evra za narednu terapiju! Najtežu bitku je dobila, ali nije rat - potrebni smo maloj heroini

Podeli vest

Helena Kadrija (6) je rođena kao zdrava beba. Trudnoća je bila održavana, redovno kontrolisana. Do devetog meseca života Helenine sposobnosti su pratile njen uzrast. Sa 9 meseci roditelji primećuju da kod Helene počinju da izostaju sposobnosti koje je do tad savladala i kreću sa specijalističkim pregledima.

Nalazi su pokazali da postoji određeno kašnjenje u psihomotornom razvoju. Dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza i hipotonija. Helena je krenula na fizikalne terapije. Upornim radom napredak je vidljiv ali ne i dovoljan.

Helena je neverbalna ali vedra i nasmejana devojčica. Prohodala je sa dve i po godine. Uživa u igri sa svojim sestrama.

Foto: informer.rs

 

 

Za Helenino zdravlje građani su se ujuedinili, te je tako organozovan i bazar, a sva prikupljena sredstva idu za terapije malene heroine. 

- Događaj koji se organizuje 31.07 na Zemunskom keju u cilju prikupljanja srrdstava za moju Helenu. Znacilo bi mnogo ako bi nekako moglo da se podeli jer nam je potrebno da se sto više ljudi odazove i dođe kako bi se skupilo sto više sredstava. Organizovan je događaj u sklopu kog ce biti animatori za decu, face painting, di-džej,za odrasle kokteli. Događaj počinje u 18h i završava u 00 na letnjoj pozornici. Moram da napomenem da nam fali još oko 5.000 evra za sledeću dozu matičnih ćelija. Ovim putem pozivamo sve da nam se prdruže na bazaru i pomognu Heleni u borbi! - rekla je Helenina mama. 

Foto: informer.rs

 

 

Za Helenino lepše sutra! Budimo humani!

Upišite 1129 i pošaljite na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001248260-51

Foto: informer.rs

 

 

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001248436-08

IBAN:

RS35160600000124843608

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija