• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.M.

04.08.2024

10:20

Neverovatna priča Marije iz Železnika: Dve godine sam mislila da imam masno tkivo, a onda su i lekari ostali zapanjeni!

pexels.com

Društvo

Neverovatna priča Marije iz Železnika: Dve godine sam mislila da imam masno tkivo, a onda su i lekari ostali zapanjeni!

Podeli vest

Marija I. (29) iz Železnika svedoči za Informer o dijagnozi koju su joj lekari postavili ove godine, a koja joj je potpuno promenila život.

Naša sagovornica navodi da je još pre dve godine  primetila malo zadebljanje kože u predelu pazuha. Kako kaže izgledalo je identično kao masno tkivo i bilo je normalne boje.

- Nista nije naslućivalo da bi mogao biti problem. Imala sam sigurno oko dve godine tu promenu, a rešila sam da odem kod doktora kad je počelo da me svrbi i da boli nakon člešanja. Doktor me je uputio na rutinsku intervenciju uz lokalni anestetik i na svu sreću moja doktorka je poslala to na histopatolosku analizu - priča nam Marija.

Kako navodi, upravo nakon analize tkiva, u UKC Srbije je dobila dijagnozu od koje svaki čovek strepi. Kako objašnjava i lekari su kao i ona bili zapanjeni.

- Rečeno mi je da imam dermatofibrosarkom protuberans! U pitanju je veoma redak tumor, neka vrsta sarkoma. Po prirodi sam veoma vesela osoba i činilo mi se da ništa ne može da mi skine osmeh sa lica. Međutim, dijagnoza je zaista bila zastrašujuća. Odmah mi  je hitno zakazana operaciju uz opštu anesteziju - kaže Marija.

Foto: Shutterstock

 

Kako kaže, lekari su joj napravili prilično veliki rez kako bi joj očistili tkivo do mišića da bi bili sigurni da su maligne ćelije izvađene.

- Tada su uzorak ponovon poslali na analizu. Kazali su mu da sam uprkos tome što sam dve godine osećala kvržicu, bez da sam se obratila lekaru, stigla na vreme! To je bilo ohrabrujuće iako situacija nije naivna. Sada svaka četiri meseca moram da se javljam na kontrolu. Molim Boga da sa mnom bude sve u redu. Lekari koji su me operisali na Klinici za plastičnu i rekontruktivnu hirurgiju u  UKC Srbije su bili divni prema meni. Imam samo reči hvale za njih. Pravi su stručnjaci. Puni su empatije prema pacijentima - kaže naša sagovornica.

Ona navodi da se ne zna šta izaziva ovo oboljenje. Ipak, kako kaže do sada joj se čini da ipak sve faktore nastajanja ovog malignog oboljenja treba svesti na mimimum.

- Izlaganje suncu kada je UV zračenje visoko, odlasci u solarijum, nezdrava ishrana, pušenje i naravno stres. Posle dijagnoze koja mi je postavljena, apelujem na sve da kad god nešto primete na svojoj koži odmah idu kod dermatologa - kaže Marija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zvezdo, srećna ti pojačanja! Stranci dali devet od deset golova
Crvena zvezda

Zvezdo, srećna ti pojačanja! Stranci dali devet od deset golova

Prošla su tri kola Superlige i možda se ne nazire još kako će tim igrati za mesec dana, ali se jasno ocrtava da je Crvena zvezda pogodila sa pojačanjima. Ili barem tako sada deluje. Devet od deset golova crveno-belih od početka sezone dali su stranci, od čega trojica na svom debiju: Bruno Duarte, Felisio Milson i Timi Maks Elšnik. A poker sjajnih golgetera sa njima čini i Šerif Ndijaje.

04.08.2024

09:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija