• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.08.2024

19:11

Beograđanka napustila veliki grad i zbog ljubavi došla u dragačevsko selo: Jelena sa porodicom uzgaja kupine i ne libi se teških poslova!

RINA

Društvo

Beograđanka napustila veliki grad i zbog ljubavi došla u dragačevsko selo: Jelena sa porodicom uzgaja kupine i ne libi se teških poslova!

Podeli vest

Dok mnogi iz unutrašnjosti Srbije hrle u Beograd kako bi ostvarili svoje snove i nastavili život, da je i te kako moguće i potpuno suprotno od toga na svom ličnom primeru pokazala je Beograđanka Jelena Radičević koja se iz glavnog grada preselila u prelepo dragačesvko selo, Gornju Kravaricu i to zbog ljubavi prema svom suprugu.

Na selu se ne može sedeti skrštenih ruku, pa Jelena uspešno se bavi proizvodnjom kupina.

- Uzgajamo jednu od bestrnih i jestivih kupina, suprug i ja se njom bavimo nekih dve godine, ovo je nastavak porodičnog posla naše porodice Radičević, tako da na našem imanju ovo voće rađa već neki duži vremesnki period. Dakle, generacijama unazad, ali mi se svakako trudimo da je poboljšavamo iz godine u godinu. Ove godine je dobar rod, veoma su krupne, sočne, nisu kisele i dobrog suukusa, što je negde i najvažnije - rekla je Jelena.

Ova mlada žena ima jasnu poruku za sve koji imaju i najmanju dilemu da li da se vrate ili nastave život na selu.

- Svako od nas ima svoj sistem vrednosti i treba da živi u skladu sa njim. Sistem vrednosti mog supruga i mene je taj da se zemlja nikada ne napušta i mi smo odlučili da budemo na selu i da se bavimo razvojem kupina i drugim voćem i samo onim što nam selo omogućava za budućnost - pojasnila je Jelena.

Radićevići iz Gornje Kravarice porodično beru kupine koja je ovih dana u punom jeku i kako kažu, ove sezone vreme je išlo na ruku, te da su prinosom i plasmanom zadovoljni.

Deda Lazar Radičević kaže da su ove godine na njihovom imanju kupine dobro rodile, ali sve zahvaljujući vremenu i dobrim i revnosnim radom, kako kaže, sve se obrađivalo na vreme.

- Dosta sunca i dosta vode, mi ih navodnjavamo sistemom kap po kap. Ove godine, posebno je dobro to kad je gajbica puna, a brzo se puni, jer su plodovi kvalitetni i krupni. Rod je dobar, ljudi beru sa velikim zadovoljstvom - rekao je najstariji član porodice Radičević.

Radičevići iz Gornje Kravarice poručuju da će svoju fabriku kupina pod vedrim dragačevskim nebom nastaviti da čuvaju baš kao što kupina čuva naše srce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija