• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2024

21:24

U toku večeri pljuskovi sa grmljavinom! Najnovije upozorenje RHMZ: Ovi delovi Srbije su na udaru!

Shutterstock

Društvo

U toku večeri pljuskovi sa grmljavinom! Najnovije upozorenje RHMZ: Ovi delovi Srbije su na udaru!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je večeras novo upozorenje za meteorološke promene koje očekuju pojedine delove Srbije.

- U toku večeri na krajnjem jugu Srbije kiša i pljuskovi sa grmljavinom - navodi se u RHMZ najavi.

U najnovijoj objavi, RHMZ navodi i sledeća upozorenja:

- Od drugog dana vikenda toplotni talas u slablјenju, ali uz povećanje nestabilnosti

- Sutra i za vikend veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u petak (16.08.) i subotu (17.08.) od 37 do 41 stepen Celizijusa, a u nedelјu (18.08.) od 33 do 38 stepeni.

- U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda.

- Od početka naredne sedmice promenlјivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu plјuskova i grmlјavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar.

- Maksimalna temperatura u manjem padu, ali će biti sparno i dalјe toplo - kretaće se u intervalu od 29 stepeni u Zapadnoj Srbiji do 36 stepeni u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlјe.

RHMZ popalio alarme

RHMZ je zbog ekstremno visokih temperatura upalio crveni meteoalarm na teritoriji cele Srbije.

Pored toga, u pojedinim delovima na snazi je žuto upozorenje zbog grmljavine: Bačka, Banat, Istočna Srbija, Jugoistočna Srbija, Jugozapadna Srbija i Kosovo i Metohija.

Srbija ključa!

RHMZ je takođe danas javio da je Srbija ključala sa temperaturama koje su dostigle i 40-i podeok te su danas najtopliji gradovi u Srbiji bili Niš, i Ćuprija, a potom i Novi Sad, Kikinda i Sombor.

Tropske noći

Sutra i za vikend biće veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u petak i subotu do čak 41 stepen, a u nedelju do 38 Celzijusa. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda, najavljuje RHMZ.

Od ponedeljka promenljivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija