• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2024

09:46

Premijer Vučević otkrio detalje: Mere za niže cene u Srbiji u narednih 10 dana

Miloš Rafailović

Društvo

Premijer Vučević otkrio detalje: Mere za niže cene u Srbiji u narednih 10 dana

Podeli vest

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da ćemo nakon sednice Socio - ekonomskog saveta, ukoliko se postigne dogovor sa Sindikatima i Unijom poslodavaca, imati dobre vesti i dvocifreni skok minimalca, odnosno značajno povećanje imajući u vidu, kako je rekao, sve okolnosti. On je govorio i o cenama namirnica posle jučerašnjeg sastanka

Time je potvrđeno i pisanje "Blic Biznisa" o tome šta je bila tema sastanka.

- Otvorio sam tu temu na sednici BDP, juče sam imao konkretizaciju te teme. Prvi put sam imao sastanak sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca i predstavnicima PKS, i naravno ministrima. Mislim da ćemo imati konkretne stvari koje ćemo saopštiti u narednih desetak dana, a gde će građani osetiti pravičniji odnos cena. Nećemo da ugrozimo mogućnost trgovcima da rade, oni su veliki poslodavci. Njih 9 koliko ih je bilo na sastanku zapošljava ogroman broj radnika - rekao je Vučević gostujući na TV Prva.

Prema njegovim rečima, cilj je da se analizira zašto je neki proizvod skuplji u Srbiji u odnosu na neke druge zemlje.

- Mislim da ćemo imati dobre mere. Iako neki misle da je dobro da vidimo ko sve utiče na krajnju cenu proizvoda. Taj lanac nije kratak. Gledaćemo da što bolje kontrolišemo cene da budu pravičnije, pre svega za namirnice koje suštinski čine potrošačku korpu. Ukoliko danas postignemo sastanak sa SES-imaćemo i povećanje minimalca - poručio je Vučević. 

Premijer je istakao i da je minimalna zarada često osnovica za druge zarade, odnosno da povećanjem minimalca rastu i druge zarade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija