• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

28.08.2024

16:25

Kreće potop! Srbija će tri dana biti na udaru pljuskova sa grmljavinom, a onda totalni obrt!

Shutterstock

Društvo

Kreće potop! Srbija će tri dana biti na udaru pljuskova sa grmljavinom, a onda totalni obrt!

Podeli vest

I ove sedmice u Srbiji će se zadržati tropske temperature. Prema najavama meteorologa, vrelo će biti sve do 7. septembra, a čeka nas i pakleni početak školske godine. Ipak, u naredna tri dana biće padavina, ali će one nažalost ponovo zaobići severni deo Srbije.

Kako pojašnjava meteorolog Ivan Ristić, pljuskovi se ponovo očekuju u naredna tri dana. Kiše neće biti u svim delovima Srbije, jer se visinski ciklon premešta sa istoka na jug, te će padavinama biti pogođeni pretežno jugozapad, jug i jugoistok zemlje.

- Najviše padavina nas očekuje u jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji. Biće pogođena cela ta donja polovina zemlje, a visinski ciklon se spušta sve južnije. U subotu će se spustiti u Severnu Makedoniju i Grčku - pojašnjava Ristić.

Kako će se pljuskovi kretati po Srbiji

Meteorolog Ivan Ristić objavio je i mape koje prognoziraju kako će se pljuskovi kretati po Srbiji u naredna tri dana. Prema njegovim prognozama, najviše padavina biće u popodnevnim časovima, tokom četvrtka. Kako se visinski ciklon bude premeštao, tako će biti i manje uslova za pljuskove u Srbiji.

Foto: Zoran Sinko

 

Pljuskovi u četvrtak

Prema mapama Ivana Ristića, sutra će u Srbiji biti najviše padavina, iako će ceo severni deo Srbije ostati suv, uključujući i Beograd.

Padavine se očekuju već oko podneva, pa sve do večernjih časova.

Pljuskovi će prvo zahvatiti jugozapadni deo Srbije, te će pljuskova biti i u Užicu, Bajinoj Bašti, na Zlatiboru, Novom Pazaru, pa sve do Kosova i Metohije.

Najjače padavine zahvatiće područje oko Niša i Kruševca.

Pljuskova će biti i na jugoistoku - u Pirotu, Zaječaru, Boru, Vranju...

Najjači udar pljuskova oko 18 sati premestiće se na Kosovo i Metohiju.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Pljuskovi u petak

Već u petak, pljuskovi će u Srbiji biti razuđeniji. U popodnevnim časovima zahvatiće krajnji jugoistok, jugozapad i jug Srbije.

Kako se vidi na mapi, plava boja manje je intenzivna nego prethodnog dana, što znači da će i kiša biti slabija.

Najjače padavine očekuju se na KiM i u okolini Pirota.

Padavine će se tokom popodneva premeštati iz smera istoka ka jugu, ali će i tokom dana slabiti.

U subotu će prema Ristićevim mapama biti najmanje kiše.

Padavina će biti samo na krajnjem jugu Srbije, a tokom poslepodneva u potpunosti će se premestiti ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj.

Tropski početak školske godine, pa pravo osveženje u Srbiji

Prva nedelja septembra donosi nam tropsko vreme. Nakon toga, temperatura će biti u postepenom padu, pa tek oko 7. septembra možemo da očekujemo osetno prijatnije vreme sa temperaturama ispod 30 stepeni.

Celo leto, Srbija je bila u jarko crvenoj, pa čak i ljubičastoj boji sa ekstremno visokim temperaturama za ovo područje.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28