• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2024

11:49

Tradicija! Palma vodi u Grčku delegaciju od 650 ljudi! (FOTO)

Grad Jagodina

Društvo

Tradicija! Palma vodi u Grčku delegaciju od 650 ljudi! (FOTO)

Podeli vest

U Skupštini grada Jagodine održana je konferencija za novinare povodom odlaska 650 – člane delegacije u Grčku, u grad Hanioti.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma govorio je o značaju ovakvih poseta, koje grad Jagodina organizuje u kontinuitetu već 18 godina i sve o trošku donatora.

- Da nije bilo organizacija putovanja od strane Grada Jagodine poslednjih 18 godina, koje radimo u kontinuitetu, ne bi bilo ni 14 fabrika stranih investitora u dve industrijske zone u Jagodini, gde danas radi 3 000 radnika, a uskoro će biti završena i fabrika nemačkog giganta Šot farma, koji proizvodi specijalne proizvode za medicinu i očekujemo još 2 fabrike. Sve te investitore smo sami doveli i ne želimo time da opterećujemo Vladu Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji svakoga dana dobije najmanje 3 neprijatne vesti, da li su one iz Evrope ili iz SAD. Teško se sa tim boriti, ali Vučić uspeva i da sačuva Srbiju, a da istovremeno sarađuje sa celim svetom. Dokaz za to je i ova veoma važna poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona, koja će dalje prošriti ekonomsku saradnju između Srbije i Francuske, a koja nikada nije bila veća nego danas - izjavio je Marković.

Foto: Grad Jagodina

 

Predsednik Skupštine grada Jagodine je rekao da će od 4. do 9. septembra u grčkom gradu Hanioti boraviti delegacija od 650 članova, u kojoj su privrednici, zdravstveni radnici iz 25 klinika iz Srbije, predstavici raznih udruženja iz Jagodine, penzionera, pčelara, radio amateri, članovi kinološkog društva, dobrovoljni davaoci krvi, predstavnici jagodinskog udruženja taksista, gljivara, pomoćni radnici iz škola sa teritorije grada Jagodine, kao i novinari najpoznatijih srpskih medija.

- Sav trošak ovog putovanja, kao i svih ostalh putovanja u poslednjih 18 godine snose donatori i nijedan dinar, kao ni do sada, neće otići iz gradskog budžeta za ove svrhe. Svi članovi delegacije biće smešteni u Hanotiju, a za sve njih je priređena i jedna svečana večera. Nigde ne idemo bez muzike i tako će biti i ovoga puta, sa nama ide orkestar koji nas prati sve ove godine, a pevaće i Jovana Tipšin. U Grčku idemo jer je Grčka nama bratska i prijateljska država i Grci i Srbi su bratski i prijateljski narodi - rekao je Dragan Marković Palma.

Na ovoj konferenciji za novinare govorili su i predstavnici udruženja koji putuju u Grčku, kao i predstavinci institucija, a konferenciji je prisustvovalo i rukovodstvo grada Jagodine i Pomoravskog okruga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ceo region kritikuje Srbiju zbog nabavke najsavremenijih aviona! Francuska ima razloga za poverenje u našu državu!
Live TV

Ceo region kritikuje Srbiju zbog nabavke najsavremenijih aviona! Francuska ima razloga za poverenje u našu državu!

Emanuel Makron ponovo je u gostima u Srbiji. Kakve benefite će imati naša zemlja od ove posete? Makron i Vučić govorili su i o kupovini borbene eskadrile borbenih aviona rafal. Kada Srbija dogovori kupovinu novih aviona, onda je to prst u oku Bošnjacima, Hrvatima, ali i opozicionim medijima. Obnavljanje naših vojnih resursa predstavlja opasnost za ceo svet, a kada to rade drugi, to je za pohvalu. Napredak naše zemlje u svakom pogledu nikada nam neće oprostiti. Na ovu temu u "Info jutru"govorio je savetnik predsednika Vlade za nacionlanu bezbednost prof. dr Miroslav Bjegović.

30.08.2024

13:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Loše vesti iz moćne evropske ekonomije! "Primetno je..."
Planeta

Loše vesti iz moćne evropske ekonomije! "Primetno je..."

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj je u avgustu mesečno porasla za 0,1 odsto na 6,1 odsto pošto je broj nezaposlenih porastao za 63.000 u odnosu na jul na 2,87 miliona, objavila je danas nemačka Savezna agencija za zapošljavanje sa sedištem u Nirnbergu.

30.08.2024

12:41

Šok! Otkriveno ko je i kako oborio prvi F-16 u Ukrajini!
kobno!

Šok! Otkriveno ko je i kako oborio prvi F-16 u Ukrajini!

Američki PVO sistem Patriot greškom je oborio lovca F-16 tokom masovnih raketnih napada 26. avgusta. Lovac je oboren zbog nedostatka koordinacije između jedinica ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, izjavila je poslanica Vrhovne rade Ukrajine Marijana Bezuglaja.

30.08.2024

07:53

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!
samo poen!

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!

Demokratski predsednički kandidat Kamala Haris ima jedan procentni poen prednosti u odnosu na republikanskog rivala Donalda Trampa, uoči novembarskih izbora, pokazuje najnovija anketa lista Volstrit Džornal (WSJ).

30.08.2024

08:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija