• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA

02.10.2024

15:17

Đorđe se vratio iz Norveške u svoje rodno selo! Nikada se nije pokajao, a evo čime se bavi (FOTO)

RINA

Društvo

Đorđe se vratio iz Norveške u svoje rodno selo! Nikada se nije pokajao, a evo čime se bavi (FOTO)

Podeli vest

Za mnoge građane Srbije, obećane zemlje su one na severu Evrope, međutim bivši fudbaler Đorđe Isailović je hladnu Skandinaviju i Norvešku menjao za rodnu i toplu Šumadiju, a fudbalski teren za seosko imanje. Posvetio se uzgoju svinja, a zbog svoje odluke nikad se nije pokajao.

- Selo je moja druga najveća ljubav u mom životu i moram da kažem da sam imao svoj cilj i plan da se vratim na selo i da nakon sportske karijere tu provedem ostatak života - rekao je Đorđe za RINU.

Ovaj srpski fudbaler poneo je titulu i najboljeg mladog poljoprivrednika Srbije tako što na svojoj dedovini uzgaja autohtonu rasu svinja moravka koje pamti još od najranijeg uzrasta.

- Ove svinje pamtim da su oduvek imali i moji preci na imanju, a shodno i infrastrukturi i nekim pojedinostima sa kojima smo oskudevali, uzgoj ove rase svinja je zapravo bila prva i najbolja opcija. Moravke su svinje koje ne zahtevaju mnogo. Moram da kažem da ih pamtim još od detinjstva, kada sam još kao mali pomagao mojima, tako da ih nekako poznajem, još tada sam naučio neke stvari o uzgoju - priča Đorđe.

 

Iako je stekao internacionalnu karijeru, Đorđe nikada nije zapostavljao imanje svojih predaka, uvek se vraćao svom zavičaju koji je nostalgično svuda u svom srcu nosio sa sobom.

- Svaki slobodan trenutak koji sam imao kada sam dolazio kući iz Norveške, ja sam dolazio odmah ovde u selo. To je bio možda i dobar uvod za sve ovo danas čime se bavim. Prosto fudbalom, odnosno, sportom se ne možemo baviti ceo život, tako da je došao trenutak odluke i kada sam prestao da se bavim njime profesionaln, odlučio sam da živim i radim na selu - rekao je Đorđe Isailović.

Dakle, Đorđe, najbolji mladi poljoprivrednik Srbije, posle milja pređenih kilometara vratio se na imanje svojih predaka podno planine Ješevac i ponovo punim plućima udiše vazduh svog detinjstva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Iran svestan da može sve izgubiti u direktnom ratu sa Izraelom i SAD, ali je odlučio da rizikuje! Naprosto, prisiljen je na akciju!
Prognoze nisu dobre!

Iran svestan da može sve izgubiti u direktnom ratu sa Izraelom i SAD, ali je odlučio da rizikuje! Naprosto, prisiljen je na akciju!

Sa iranskim ispaljivanjem oko 180 balističkih projektila na Izrael preko noći, Posle iranskog raketiranja Izraela kada je na jevrejsku državu lansirano više stotina projktila Bliski istok je ponovo na ivici pogubnog regionalnog rata. Tim prfe jer je izraelski premijer Benjamin Netanjahu odmah je obećao da će uzvratiti za napad. On je to nazvao "velikom greškom" koju će Iran "platiti".

02.10.2024

19:40

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Emotivna sećanja na Donu Ares: Majka i Halid Bešlić o njenom životu
Estrada

Emotivna sećanja na Donu Ares: Majka i Halid Bešlić o njenom životu

U specijalnom izdanju emisije "Prvi red" na K1 televiziji, obeleženo je sedam godina od smrti pevačice Done Ares, koja je ostavila neizbrisiv trag u muzičkom svetu i u srcima svojih fanova. Rođena u muzičkoj porodici u Bihaću, Dona je od malih nogu pokazivala izuzetan talenat i ljubav prema muzici. Njena majka se prisetila da je već sa dve godine držala "koncerte" i pevala, a svi su znali da će postati velika pevačica. Za Donu, život je bio ispunjen muzikom i ljubavlju, što najbolje opisuju reči njene majke: "ljubav, muzika, jedinstvena."

02.10.2024

17:01

Srbija