• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.10.2024

13:36

Fondacija Humana srca otvorila "Dečji kutak" na pedijatriji u Loznici

Fondacija Humana srca

Društvo

Fondacija Humana srca otvorila "Dečji kutak" na pedijatriji u Loznici

Podeli vest

Zahvaljujući zajedničkom projektu fondacije Humana srca i JRJ izdavačke kuće, danas je u Zdravstvenom centru Loznica, na odeljenju pedijatrije otvoren „Dečji kutak“ u vrednosti od 173.000 dinara.

- Ovaj dečji kutak je samo prvi od pet, koliko ćemo ih otvoriti širom Srbije na odeljenjima koja se bave lečenjem dece. Negde će se raditi i mini građevinske rekontrukcije, negde će biti po dva kutka, ali sigurno je da je ovo jedan od nama najdražih projekata, jer će doneti mnogo radosti i utehe deci koja svoje dane provode po bolnicama. Bolnički dani, ne moraju po difoltu da budu ružni i traumatični, već naprotiv mogu da budu i osnov za neka lepa sećanja i prijateljstva, koja će nadamo se deca ostvariti igrajući se u ovim malim bibliotekama - istakla je Bojana Lazarević, predstavnik Fondacije, prilikom otvaranja dečjeg kutka. 

Kutak sadrži mini biblioteku sa preko 120 dečjih naslova koji se bave razvojem socijalne i emocionalne inteligencije, suočavanjem sa emocijama, strahovima, izazovima, učenje o zdravlju, bontonu i higijeni, ali i svim onim pričama na kojima smo odrasli kao što su Dositejeve basne, Pokondirena tikva, Čiča Tomina koliba, Snežana i sedam patuljaka i ostale.

Pored knjiga, kutak je obogaćen i velikom montesori tablom, drvenim i didaktičkim igračkama, kao i puzlama i senzornim igračkama za najmlađe. Uz dečji nameštaj i moderan lejzi beg, kutak je dobio izgled kakav zaslužuju sva deca koja se nađu na lečenju i oporavku na pedijatrijskom odeljenju zdravstvenog centra Loznica.

V.D. diorektora ZC loznica, dr Jadranka Marinković se zahvalila Fondaciji i JRJ izdavačkoj kući, istakavši značaj psihološkog zdravlja, ljubavi i saosećajnosti koje je potrebno preneti deci, a u cilju njihovog boljeg lečenja i bržeg oporavka, što će sigurno biti delotvornije sada kada imaju svoj mali kutak za druženje i igru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Objavljen oglas za zakup tezgi, rashladnih vitrina i bokseva na beogradskim pijacama
Društvo

Objavljen oglas za zakup tezgi, rashladnih vitrina i bokseva na beogradskim pijacama

JKP “Beogradske pijace” sa zadovoljstvom obaveštava zainteresovane proizvođače i preduzetnike da je objavljen oglas za zakup tezgi i rashladnih vitrina na najpoznatijim beogradskim pijacama – „Kalenić“, „Palilula“, „Đeram“, „Zeleni venac“, „Zemun“, „Dušanovac“, „Voždovac“, „Banovo brdo“, „Senjak“, „Banjica“ i druge.

03.10.2024

13:34

sledeća vest

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija