• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2024

09:43

(FOTO) Novina na aerodromu "Nikola Tesla"! Uskoro sa radom počinje sistem automatskog očitavanja pasoša

Miloš Rafailović

Društvo

(FOTO) Novina na aerodromu "Nikola Tesla"! Uskoro sa radom počinje sistem automatskog očitavanja pasoša

Podeli vest

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopštio je da je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" počelo postavljanje aparata za automatsko očitavanje pasoša.

Vesić je, kao resorni ministar, zatražio aparat za automatsko očitavanje pasoša, kada je stupio na funkciju.

Na ovaj način ubrzaće se vreme prolaska putnika na pasoškoj kontroli i do četiri puta, jer će putnici moći da prođu kroz kapiju, na kojoj se skeniraju pasoš i lice.

Goran Vesić se zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je kupilo aparate za automatsko očitavanje pasoša.

Ministar je objasnio kako će u prvoj fazi primene sistem koristiti isključivo punoletni vlasnici pasoša Republike Srbije, koji čine oko 50% putnika na aerodromu "Nikola Tesla".

- Iskustvo evropskih aerodroma na kojima se primenjuje ovaj sistem pokazuje da se vreme prolaska putnika na pasoškoj kontroli smanjuje do četiri puta u poređenju sa situacijom kada taj posao obavlja granični policajac - naveo je ministar. 

Foto: Ministarstvo saobraćaja

 

Radovi teku po planu i sistem bi trebalo da bude pušten u rad oko 1. novembra, rekao je ministar Goran Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija