• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

12.10.2024

13:27

Bojić: I danas puno intervencija u Institutu "Dedinje" radi smanjenja lista čekanja

Tanjug/Jadranka Ilić

Društvo

Bojić: I danas puno intervencija u Institutu "Dedinje" radi smanjenja lista čekanja

Podeli vest

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić saopštio je danas da ta ustanova aktivno sprovodi mere Ministarstva zdravlja za smanjenje lista čekanja, te da se i ove subote obavlja 20 koronarografija, deset složenih elektrofizioloških procedura, 24 skenerska snimanja, deset pregleda na magnetnoj rezonanci i deset operacija na otvorenom srcu.

"Atmosfera u Institutu je izuzetno radna i posvećena, te se nadamo da ćemo uskoro moći obavestiti javnost da su i u drugim službama 'Dedinja', osim Klinike za kardiohirurgiju, koja je već rešila svoje liste čekanja, postignuti slični rezultati", istakao je Bojić, saopštio je Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Bojić je podsetio da se program smanjenja lista čekanja na Institutu realizuje svake subote, dok se tokom cele nedelje nastavljaju pregledi, uključujući 24 skenerska i deset snimanja srca na magnetnoj rezonanci, nakon kojih pacijenti odmah dobijaju rezultate.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Đoković u finalu Šangaja! Srbin posle rovovske borbe savladao Frica!
Tenis

Đoković u finalu Šangaja! Srbin posle rovovske borbe savladao Frica!

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Amerikanca Tejlora Frica u dva seta - 2:0 (6:4, 6:6 (8:6)) u polufinalu mastersa u Šangaju. Naš velikan je ovim trijumfom zakazao finale sa italijanskim teniserom Janikom Sinerom, a taj meč zakazan je za sutra, od 10.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

12.10.2024

15:07

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka