• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.10.2024

19:45

Saši je potrebna transplantacija bubrega! Sin Uroš apeluje na sve dobre ljude: Pomozite, da tata više ne ide na dijalizu

budi human

Društvo

Saši je potrebna transplantacija bubrega! Sin Uroš apeluje na sve dobre ljude: Pomozite, da tata više ne ide na dijalizu

Podeli vest

Saša Markov boluje od hronične bolesti bubrega petog stepena i od oktobra 2014. godine nalazi se na hroničnom programu hemodijaliznog lečenja 3x nedeljno. Njegov sin, Uroš, sada apeluje na sve dobre ljude da pomognu, kako bi otac otišao na transplantaciju bubrega u Belorusiju.

Mladi Uroš se svakodnevno bori za ozdravljenje i život svog oca, pa je tako i na društvenim mrežama, gde ga prati veliki broj ljudi, odlučio da podeli porodičnu priču i zamoli ljude za pomoć.

- Njegov dan već deset godina unazad počinje u 05:00 ujutru, svakog utorka, četvrtka i subote - Uroš počinje priču o svakodnevnici njegovog oca, pa dodaje da zna šta ga čeka, ali je uprkos tome miran, staložen i psihički pripremljen na činjenicu da mora da leži pet sati nepomično...

Tačno u 6 časova ujutru, po Sašu dolazi sanitet koji ga vozi do bolnice, na dijalizu. U trnsportu provede sat, do sat i po vremena.

Na aparat ga priključuju u 07:45 i od tog trenutka, terapija traje četiri sata.

- Taj aparat 10 puta manje čisti organizam nego pravi bubreg. On je tu samo da bi ga održavao u životu dok se ne izvrši transplantacija, koja je jedino rešenje za normalan život - objašnjava Uroš.

@druros

Da moj tata vise ne ide na dijalizu i ode na tranplantaciju u Belorusiji. Posaljite 1724 na 3030 ili ako niste u mogunocsti barem serujte, lajkujte i komentarisite. Da ovaj video dodje do sto vise ljudi. Hvala svima, nadam se da cemo uspeti u prikupljanju novca za transplantaciju Link sa paypalom i deviznim racunom: https://www.budihuman.rs/korisnik/1724/sasa-markov ♬ Idu Dani... - Zeljko Joksimovic

Saši pomozite: uplatom na dinarski račun 160-6000001997479-78, uplatom na devizni račun160-6000001998502-16 ili slanjem SMS poruke 1724 na 3030.

Foto: budi human

 

- Da moj tata više ne ide na dijalizu i ode na tranplantaciju u Belorusiju. Pošaljite 1724 na 3030 ili ako niste u mogunoćsti barem šerujte, lajkujte i komentarišite. Da ovaj video dođe do što više ljudi. Hvala svima, nadam se da ćemo uspeti u prikupljanju novca za transplantaciju - napisao je Sašin sin na svom profilu platforme "Tik Tok".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija