• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2024

14:32

Novembar kuca na vrata, a u Srbiji proleće! Oglasio se RHMZ: Evo kakvo vreme nas očekuje u narednom periodu

printscreen

Društvo

Novembar kuca na vrata, a u Srbiji proleće! Oglasio se RHMZ: Evo kakvo vreme nas očekuje u narednom periodu

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za novembar mesec, i tom prilikom najavio temperature iznad proseka za ovaj period godine.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 Vetar slab do umeren, ujutru na jugu Banata i u donjem Podunavlju i pojačan, jugoistočni, od sredine dana u skretanju na severni i severoistočni pravac.

Najniža temperatura od minus dva do osam, a najviša dnevna od 18 do 22. Uveče i tokom noći na krajnjem severu prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom.

U Beogradu danas pretežno sunčano i malo svežije vreme. Jutro hladno, na periferiji slab mraz. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od tri do osam, a najviša dnevna oko 20 stepena.

Foto: Freepik.com

 

Prognoza za novembar

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5 do 1.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.7 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 0.5 do 1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12.2 stepeni. U celoj Srbiji mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku do 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 43 mm.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Biometeorološka prognoza

Relativno povoljna bimeteorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija