• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V.

09.10.2018

13:02

UBIO PRIJATELJA HICEM U ČELO: Detalji tragične kafanske svađe u Češljevoj bari, kod Velikog Gradišta!

Vesti

UBIO PRIJATELJA HICEM U ČELO: Detalji tragične kafanske svađe u Češljevoj bari, kod Velikog Gradišta!

Podeli vest

Živoslav Stević (70) posle svađe u kafani, u Češljevoj bari, otišao do kuće po pištolj, vratio se i ubio svog prijatelja Dančeta Pajkića

Živislav Stević(70) iz Srednjeva, opština Veliko gradište,nakon isteka policijskog zadržavanja u požarevačkom Višem tužilaštvu biće saslušan zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje, oko tri sata ujutro, jednim hicem iz pištolja za koji nije imao dozvolu, usmrtio Dančeta Pajkića (51) iz Gareva, opština Veliko Gradište.

Nakon saslušanja odlučiće se da li će biti pokrenuta istraga protiv osumnjičenog i, da li će mu biti određen pritvor, za krivično delo ubistvo, gde je predviđena kazna od jedne do 15 godina zatvora.

Kako smo saznali od izvora iz policije koban događaj desio su u jednoj kafani u Češljevoj bari, gde je osumnjičeni Živislav ceo dan, do duboko u noć sedeo sa ubijenim Dančetom  Pajkićem i još nekoliko meštana, konzumirajući hranu i alkoholno piće.

-Živislav je sa pokojnim Dančetom bio prijatelj, čak su pre neki dan  iz Austije kući došli istim kolima. Živa je bio devizni penzioner i u Austriju je išao da poseti ćerku i unuke, a Danče je tamo radio. Zajedno su se pre neki dan vratili kući i rešili su da svoj povratak proslave u kafani u Češljevoj Bari. Za tu priliku su u subotu  ispekli prase i do uveče zajedno sa nekolicinom drugara su sedeli, jeli, pili i zabavljali se. Svi su bili dobro raspoloženi i zabavljali su se pričajući dogodovštine iz života - priča naš izvor.

Kao što je u takvim prilikama uobičajno kod nas, nakon što su dobro potegli, počeli su da se prepiru zbog beznačajnih stvari.

Foto: M. V.

- Svađa je kulminirala nakon ponoći kada su Dančeta verbalno, a zatim fizički napali gosti koji su sedeli za njihovim stolom. Živislav je pokušao Dančeta da zaštiti ali su ga ovi psujući odgurnili rekavši mu: „Matora drtino ti nemoj da se mešaš“. Nakon toga Živa je ćutke izašao iz kafane i negde otišao - priča naš izvor naglašavajući da, prema priči očevidaca koji su bili u kafani, niko nije očekivao da će ovaj da ode kući u Srednjevo, koje je od kafane udaljneo oko pet kilometra, i da će da se vrati sa pištoljem u rucu.

Međutim, kako kaže naš izvor, Živislav je seo u automobil i nakon dvadesetak minuta vratio se u kafanu, držeći pištolj u ruci.

-S vrata je razjaren, sav crven u licu, sa uperenim pištoljem povikao: „ Sada će da vam pokaže ko je drtina matora i šta ona može da uradi:“  Nakon tih izgovorenih reči ne gledajući ispalio je dva metka. Danče, kada je video šta je njegov prijatelj uradio, pokušao je da ga spreči da dalje puca, kako ne bi nekoga povredio. Uhvatio je Živu za ruku u kojoj je držao pištolj, što je bilo kobno za njega, jer je u sledećem trenutku pištolj opalio i direktno ga pogodio u čelo. Danče se, krvave glave, samo stropoštao na pod. Svi su bili šokirani epilogom ove svađe - priča naš izvor.

On nam je dodao da je Živislav nakon što je počinio zlodelo neprimetno izašao iz kafane, gde su ga ispred nje sačekali policajci i uhapsili, pošto su u rekordnom roku stigli na mesto nesreće, nakon što je neko dojavio da je ovaj sa pištoljem ušao u kafanu.

Lekari iz hitne pomoći, koji su iz gradištanskog Doma zdravlja ubrzo došli, samo su mogli da konstatuju smrt. Dežurni tužilac Višeg tužilaštva naložio je obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Nakon završetka obdukcije telo pokojnog Živislava Steviće biće predato porodici radi sahrane.

Meštani Srednjeva u šoku

Dan nakon nemilog događaja meštani Srednjeva ne mogu da poveruju da je njihov komšija Živislav počinio ubitvo.

-Stvarno ne znamo šta se desilo. Ne mogu da poverujem da je Živa ubio Dančeta. Pa oni su bili prijatelji. Živa, otkad se u Austriji penzionisao periodično je organizovao okupljanje meštana našeg i okolnih sela, gde nas je čašćavao jagnjećim i prasećim pečenjem, kao i  sa svim vrstama pića. Tada smo se družili i  lepo provodili, bez ikakvih ekcesa i problema - priča meštanin Srednjeva, koji je želeo da ostane anoniman.

On je dodao da je u ponedeljak video Živislavovu suprugu koja mu je rekla da nije čula kada je on došao kući po pištolj, niti kada je otišao, jer je spavala.

BRUTALNO UBISTVO KOD VELIKOG GRADIŠTA! Živoslav se u kafani posvađao sa Dančetom, otišao do kuće po pištolj, VRATIO SE I HLADOKRVNO GA UPUCAO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Uzrok

pre 5 godina

Čoveka, upucanog u glavu, u sre čela, šalju na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti? Šta mislite, od čega je čovek umro? MoMožda se koristi svaka prilika da se mladi obducenti vezbaju. Možda. Neko će reći da je Zakon takav. Taj koji je pisao Zakon, trebao je da konsultuje lekare, specijaliste kada je zaista potrebna obdukcija. Mozda kada nije ocigledan uzrok smrti. Daleko bilo, neko se udavi, pa se utvrdjuje uzrok smrti. Molim komentare, mog komentara.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17