• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

18.10.2018

22:53

NEOBJAVLJENI DETALJI IZ ISTRAGE BOMBAŠKOG NAPADA: Marijanin "golf" raznet greškom, PAKLENA MAŠINA BILA NAMENJENA KOMŠIJI?!

Vesti

NEOBJAVLJENI DETALJI IZ ISTRAGE BOMBAŠKOG NAPADA: Marijanin "golf" raznet greškom, PAKLENA MAŠINA BILA NAMENJENA KOMŠIJI?!

Podeli vest

Policija veruje da otac Marijane Mićić, koji je ranjen u eksploziji, nije bio prava meta, već da je bomba bila namenjena njegovom komšiji, koji vozi sličan auto

Eksploziv koji je prekjuče na Voždovcu u Beogradu razneo "golf 4" voditeljke TV Pink Marijane Mićić najverovatnije je podmetnut greškom, pokazuju prvi rezultati iz istrage! U policiji veruju da Marijanin otac Nebojša (63), koji je ranjen u stravičnoj eksploziji, nije bio prava meta napada, već njegov komšija, koji vozi sličan auto!

Danima pod autom

Kako saznajemo od izvora iz istrage, pod automobil koji je u Marijaninom vlasništvu, a koristi ga Nebojša, postavljen je privredni eksploziv, koji zovu "marmelada".

Marmelada

Pod Marijanin "golf" postavljen je privredni eksploziv, koji zovu "marmelada"
Izvor iz istrage

- Istraga još utvrđuje da li je do eksplozije došlo slučajno tokom vožnje ili je bomba daljinski aktivirana. Postoje indicije i da je eksploziv danima bio ispod vozila i da je do detonacije došlo kada je automobil malo brže naleteo na ležećeg policajca u Ulici vojvode Stepe, nedaleko od Trošarine - objašnjava naš izvor.

On dodaje da je Nebojša samo spletom srećnih okolnosti prošao sa lakim povredama ruke i bubne opne.

- Prvo, da je eksplozija bila usmerena na vozačevo sedište, on bi sigurno nastradao, ali glavni udar je pretrpela suvozačeva strana. Drugo, srećna okolnost je i to što su prozori bili otvoreni, pa je detonacija bukvalno izbacila Nebojšu iz vozila. Veštačenjem će biti utvrđeno da li se bomba možda otkačila trenutak pre detonacije - navodi naš sagovornik.

Napadi na Marijanu i Dušicu nisu povezani

Foto: Aleksandar Jovanović

Eksplozija automobila u vlasništvu Marijane Mićić podsetila je na slučaj njene koleginice s Pinka Dušice Jakovljević, čiji je džip raznet 1. septembra ispred zgrade u kojoj živi s dvoje dece u naselju Autokomanda. U policiji ističu da ova dva slučaja nisu povezana i da je Dušičin džip raznet najverovatnije kao opomena njenom dečku Jovici Aleksiću, koji je već nekoliko meseci u inostranstvu. Tokom istrage utvrđeno je da je ta bomba duže vreme bila prikačena ispod džipa, jer je napadač, po svemu sudeći, čekao da se Jovica pojavi u Beogradu. Međutim, bomba se 1. septembra, pod još neutvrđenim okolnostima, najverovatnije sama detonirala. 

Što se tiče motiva napada, on se još uvek istražuje, iako u policiji ispituju mogućnost da je Nebojša greškom ranjen.

- Ni Nebojša Mićić ni njegov sin, koji je takođe koristio taj "golf", nemaju dosije u policiji, i nemaju veze sa ljudima iz kriminogene sredine, što ukazuje da je automobil greškom miniran. Proverom je utvrđeno da u komšiluku porodice Mićić u Jajincima stanuje jedan mladić koji je poznat policiji, a koji vozi sličan "golf", pa je moguće da je on bio prava meta - rekao je naš izvor.

Inače, operativci beogradske kriminalističke policije i juče su bili u Ulici vojvode Stepe, gde je raznet auto, kako bi prikupili preostale delove vozila i eksploziva u potrazi za dokazima, koji bi ih odveli do napadača.

Krenuo u radnju

Popularna voditeljka TV Pink, kao i njeni roditelji, juče nisu želeli da pričaju o napadu.
Komšije u Jajincima ističu da se radi o čestitoj porodici, koja nema nikakve veze sa kriminalom.

- Taj auto je ranije vozila Marijana, ali već pet-šest godina ga voze njeni otac i brat. Oni imaju staklorezačku radnju u naselju Kumodraž i nemaju nikakve veze sa kriminalom. Nebojša je u utorak pošao u radnju, kada mu je auto eksplodirao - kaže komšija porodice. 

(FOTO/VIDEO) OGLASILA SE MARIJANA MIĆIĆ! Evo šta je rekla o EKSPLOZIJI AUTOMOBILA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija