• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

17.12.2018

18:45

(VIDEO) UPAD SPECIJALACA U ŠTEK  VOĐE "KAVAČKOG KLANA"! Ovako je u Češkoj uhapšen Slobodan Kašćelan!

Vesti

(VIDEO) UPAD SPECIJALACA U ŠTEK VOĐE "KAVAČKOG KLANA"! Ovako je u Češkoj uhapšen Slobodan Kašćelan!

Podeli vest

Portparol Prezidijuma Policije Češke Lenka Sikorova rekla da je hapšenje sprovela jedinica specijalaca češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, pošto je prvo pokušao da pobegne

 

Češka policija potvrdila je danas da je na zahtev Crne Gore, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje, uhapsila prošle sedmice u Pragu jednog od vođa "kavačkog klana" a danas je objavila i video hapšenja 12. decembra u Pragu.

Prema pisanju balkanskih medija reč je o Slobodanu Kašćelanu (55) iz Kotora, ali češka policija danas nije potvrdila ime, već samo starost, državljanstvo i mesto hapšenja. 

Foto: Printscreen You Tube

- Češka policija uhapsila je muškarca mesec dana od trenutka kada je dobila informaciju da može biti u Češkoj. Muškarac je, dok se krio, koristio niz lažnih identiteta i neprestano je menjao mesta boravka. Na teritoriji Češke je takođe koristio falsifikovane isprave - kazala je danas Češkom radiju portparol Prezidijuma Policije Češke Lenka Sikorova.

Lenka Sikorova dodala je da hapšenje sprovela jedinica specijalaca češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, pošto je prvo pokušao da pobegne a zatim je pružao aktivni otpor hapšenju.

Kašćelan čeka sada u zatvoru u Češkoj da se okončaju pregovori o njegovom izručenju Crnoj Gori.

Foto: Printscreen You Tube

"Međunarodni nalog za hapšenje izdao je za njega 2016. godine sud u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično dela osnivanja zločinačke grupe, zelenašenja i pokušaj ubistva za šta mu preti 40 godina zatvora. Uhapšeni spada u najtraženije osobe u Crnoj Gori", saopštila je danas češka policija.

Za Kašćelanom su, pored policija Crne Gore i Češke, tragale i policije Francuske, Nemačke, Švajcarske i Španije.

PAO VOĐA KAVAČKOG KLANA SLOBODAN KAŠĆELAN! Uhapšen u Češkoj, krio se 2 godine, koristio lažne identitete i stalno menjao mesto boravka!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Poredjene

pre 5 godina

Alo narode, koji citate ovako uzbudljive price i gledate ovako uzbudljive klipove. Pogledajte, sa malo vise paznje, kako se ponasaju uhapseni "kriminalci", za vreme hapsenja, na snimcima, po celom Internetu. K'o male mace. Sve p*cchka do pi pi*chke. Samo su jaki u svom domenu i prema onima, normalnima.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17