• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer.rs

21.12.2018

10:39

(FOTO) POGLEDAJTE JEZIVE FOTOGRAFIJE SA MESTA NESREĆE KOD NIŠA! Lekari u šoku: OVDE KAO DA JE BIO RAT!

Vesti

(FOTO) POGLEDAJTE JEZIVE FOTOGRAFIJE SA MESTA NESREĆE KOD NIŠA! Lekari u šoku: OVDE KAO DA JE BIO RAT!

Podeli vest

Nakon stravične nesreće na pruzi kod Niša Klinički centar u ovom gradu prepun je ljudi. Užurbani i uplakani oni čekaju da čuju kakvo je stanje njihovih najmilijih. Poginulo je troje ljudi, a neizvesna je sudbina 10 do 12 ljudi, za čije živote se lekari bore

- Ovo je kao da je rat bio, u roku od 15 minuta primili smo 30 pacijenata, a 10 do 12 je životno ugroženo. Imamo desetoro dece sa višestrukim povredama, to su teške povrede i oni su na intenzivnoj nezi. Imali smo vanrednu situaciju, u roku od 10 minuta petoro pacijenata je ušlo u operacionu salu. Operacije su u toku, a ishod neizvestan - kaže doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu, koji je radio i kao ratni hirurg.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Tu su i mnogi roditelji đaka, budući da se u autobusu nalazio i veći broj učenika srednjih škola "Nikola Tesla" i "Neimar".

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Meštani su u šoku, a neki su i sami prevozili povređene. Neki još ne znaju ko su žrtve tragedije.

(VIDEO) STRAVIČNA NESREĆA KOD NIŠA! Voz udario u autobus i prepolovio ga, TROJE MRTVIH I VIŠE OD 20 POVREĐENIH!

- Sedmoro naših drugova iz Donjeg Međurova i Čokota su povređeni, a čuli smo da je jedan i poginuo - priča Radovan Jovanović iz Čokota, čiji sin Branislav (25) je povređen u ovom udesu.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Kako kaže, Branislav je krenuo na posao tim autobusom, a rođak mu je javio da se desila strašna nesreća.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

- Stavio sam ga u kola i dovezao. Ima lakše povrede kuka. Ali tamo je bilo strašno, užas jedan, sin mi je bio u šoku, nije znao ni šta ih je snašlo - kazao je Radovan.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

 

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan M

pre 5 godina

Kako preći pružni prelaz bez branika ili polu branika bez svetlosne signalizacije samo sa Andrejinim krstom,po gustoj magli,vejavici,pljusku ?

Rade

pre 5 godina

Vozač je taj koji odlučuje. Sve zavisi od njegove sposobnosti.

Pametan

pre 5 godina

Vrlo lako i sigurno - ZAUSTAVIŠ vozilo ispred pružnog prelaza, kako je zakonom i predviđeno, pogledaš levo i desno i uveriš se da voza nema, ubaciš u prvu i pređeš. A sad ti meni kaži: koliko vozača tako postupi? Verovatno manje od 5% ... Naravno, najlakše je okriviti državu zbog neodgovornih vozača. Andrejin krst i takav vid pružnih prelaza imaju gotovo sve zemlje sveta, uključujući i one najbogatije, nije Srbija nikakav izuzetak.

milan lala

pre 5 godina

Kako nase vozace ubediti da postanu civilizovani u saobracaju da ne divljaju u voznji , postuju saobracajne propise, da drze ostojanje , da se na prelazu puta preko pruge odnose krajnje ozbiljno , da ne voze pod uticajem alkohola , da ne voze neispravna vozila, da postuju pesacke prelaze , da postuju sve ucesnike u saobracaju ....da.,....da....da .....itd ... itd... itd Prosto je neverovatna ta ne odgovornost bahatost u saobracaju nasih vozaca . Meni je na zalost odavno jasno da nikakvi saveti ne pomazu da se promeni svest i nacin ponasanja nasih vozaca . Nista se tu nece izmeniti i dalje ima da ginemo ko muve u saobracaju jer takvo ponasanje nasih ljudi izgleda da je u genima u krvi. Jedino sto nase vozace moze dovesti u red to je kaznena politika i to zestoka : novcana , oduzimanja dozvole odredjeno vreme ili trajno , polaganje ponovo vozackog ispita, za izazuvanje nesrece sa smrtnim slucajevima kazne zatvorom kao za ubistva . " Samo kazna Srbina spasava ".

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija