• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - K. P.

16.01.2019

09:21

(FOTO) BARBARA VITEZ JE ŽIVA?! Roditelji iz Mađarske DOBILI NJENU FOTOGRAFIJU!

Vesti

(FOTO) BARBARA VITEZ JE ŽIVA?! Roditelji iz Mađarske DOBILI NJENU FOTOGRAFIJU!

Podeli vest

Slika Barbare Vitez (16), koja je novembra 2016. navodno pala sa mosta na Tisi, pojavila se na jednom Instagram četu. To je naša ćerka, prepoznali smo je po mladežu i ožiljku, kaže otac Endre
Pomoć prijatelja

Fotografije su dobijene od naših prijatelja iz Mađarske i sada ih proverava tamošnja policija. Poslate su našoj policiji, roditeljima i meni
Stevan Đokić, privatni detektiv koji vodi slučaj

Barbara Vitez (16), devojčica iz Sente koja je 25. novembra 2016. godine navodno pala sa mosta na Tisi, verovatno je živa! Njena fotografija, napravljena negde u Mađarskoj, nedavno se pojavila na jednom četu na društvenoj mreži Instagram! To za Informer tvrde njeni roditelji i privatni detektiv Stevan Đokić, koga je porodica angažovala da paralelno sa policijom vodi istragu!

Barbarin otac Endre uveren je da je na fotografiji njegova ćerka, a prepoznao ju je po mladežu na desnom obrazu i ožiljku na čelu.

Foto: Informer DN

Endre Vitez kaže da je fotografija koju je dobio ključni dokaz da je njegova Barbara živa.

- Slika mi je nedavno stigla iz Mađarske i nemam nikakvu dilemu da je devojčica na njoj moja Barbara. Poznajem svoje dete, to je njeno lice, njene oči! Malo je mršavija, ali to je ona! Prepoznao sam je po mladežu na desnom obrazu i ožiljku na čelu. Valjda ja kao otac najbolje znam da li je to moja ćerka ili nije. Kako mi je rečeno, fotografija je skinuta sa nekog četa na Instagramu, na kojem se svi dopisuju na mađarskom. Jedan od učesnika tog četa je i neki mladić iz Sente. To ne može biti slučajno, suviše se toga poklapa u ovoj priči da bi bilo slučajnost - kaže Endre Vitez za Informer i dodaje da je oduvek znao da njegova ćerka te novembarske noći nije pala u Tisu:

Tužilac: Nema pomaka u istrazi

Javni tužilac iz Sente Mirko Gašević kaže za Informer da nema novih tragova u istrazi nestanka Barbare Vitez.
- Tužilaštvo još uvek nije dobilo sporne fotografije na kojima se tvrdi da je Barbara Vitez, pa nemamo nikakvih novih saznanja u vezi sa verodostojnošću tih fotografija. Ono što znamo jeste da su one dostavljene policijskoj upravi u Kikindi, ali tužilaštvo za sada od njih nije dobilo nikakve informacije. Što se nas tiče, u slučaju Barbare Vitez nema pomaka, niti novih tragova u istrazi - rekao je Gašević.

IDEMO U MAĐARSKU DA NAĐEMO NAŠU BARBARU! Dve godine posle nestanka, Endre i Melinda Vitez UVERENI DA IM JE ĆERKA ŽIVA!

- Nije skočila u reku, nije imala razloga da to uradi. To govorim od prvog dana, jer suviše je nelogičnosti u priči onih koji kažu da se udavila. A kako je i zašto nestala, da li je oteta ili je sama negde otišla, neka otkrije policija. Sada u ovoj fotografiji konačno imaju konkretan trag. Nama ostaje da ne gubimo nadu, da verujemo da će našu Barbaru pronaći živu i zdravu.

Mladić iz Sente

Jedan od učesnika tog četa je i neki mladić iz Sente. Suviše se toga poklapa u ovoj priči da bi bilo slučajnost
Endre Vitez

I privatni detektiv Stevan Đokić, predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu (DBA), koji u ime porodice istražuje ovaj slučaj, uveren je da je na misterioznim fotografijama upravo Barbara Vitez.

- Nedavno smo dobili dve fotografije. Na jednoj je devojčica za koju tvrdimo da je Barbara Vitez, a na drugoj devojka sa kojom se ona dopisuje. U pitanju je čet sa Instagrama, a dopisivanje je isključivo na mađarskom. Fotografije su dobijene od naših prijatelja iz Mađarske, a poslate su policiji, roditeljima i meni. Barbarini otac i majka nemaju dilemu, uvereni su da je to ona. Zbog saznanja i informacija koje svakodnevno dobijamo, u potragu za devojčicom se priključila i mađarska policija, jer sve govori da je ona u toj zemlji. Srpska policija je poslala mađarskoj zamolnicu pre nekog vremena da svaki novi detalj provere i verujemo u njihovu saradnju - poručio je Đokić.


Policija: Proveravamo fotografije

Kikindska policija, koja vodi ovaj slučaj, utvrđuje da li je na spornim fotografijama zaista Barbara Vitez.
- Policija je ispitala sve okolnosti nestanka Barbare Vitez, istražila sve što je naložilo tužilaštvo, svaki novi trag koji dobijemo detaljno je proveren, ali i dalje ništa sa sigurnošću ne možemo da kažemo. Dobili smo fotografije za koje su ljudi tvrdili da je upravo Barbara na njima i sada utvrđujemo njihovu verodostojnost - rekli su nam nezvanično u policiji.

HRONOLOGIJA SLUČAJA NESTANKA BARBARE VITEZ:

Foto: printscreen

* Barbara Vitez je nestala 25. novembra oko 22 časa kad se vraćala sa rođendana. Navodno, prelazeći most na Tisi kod Sente, tokom opasne dečje igre, popela se na stub mosta i upala u reku
* Desetak dana posle nestanka Barbarini roditelji dobili su anonimno pismo u kom se tvrdi da je devojčica oteta i silovana, a zatim "omamljena drogom sipanom u sok, zadavljena i bačena u Tisu"
* Barbarini drugovi koji su bili s njom kobne noći tvrdili su da je pala s mosta i utopila se
* Svi oni su prošli poligrafsko ispitivanje, osim dvojice. Ta dvojica su jedini bili s Barbarom na mostu kad je poslednji put viđena
* Pojavili su se snimci sigurnosnih kamera na osnovu kojih se može zaključiti da ona uopšte nije ni stigla do mosta na Tisi
* Mađarski spasioci sa obučenim psima pretražili su u februaru i martu Tisu na potezu od senćanskog mosta do brane kod Novog Bečeja, ali telo nije pronađeno
* Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon toga prijavljuje slučaj Interpolu, koji raspisuje žutu poternicu za Barbarom
* U septembru 2017. godine Barbarinim roditeljima prvi put je javljeno da se ona nalazi u Mađarskoj

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

Jadni ti roditelji, ne dao Bog nikome to kroz šta oni prolaze. Meni u celoj toj priči i dalje nije jasno da klinci koji su bili sa njom na mostu kad je (navodno) pala u Tisu nisu jače pritisnuti da kažu šta se zaista desilo.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija