• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

21.01.2019

23:30

DRAGIŠA ĆIRIĆ IZ SALAŠA KOD ZAJEČARA, OČUH UBIJENE TINEJDŽERKE: Krvnik nam ubio ćerku, pa sad preti iz zatvora!

Vesti

DRAGIŠA ĆIRIĆ IZ SALAŠA KOD ZAJEČARA, OČUH UBIJENE TINEJDŽERKE: Krvnik nam ubio ćerku, pa sad preti iz zatvora!

Podeli vest

Čedomir Đurić (70) je meni i mojoj ženi poslao pismo u kom tvrdi da će uskoro izaći s robije i da ćemo mu platiti za sve. Prestravljeni smo, kaže Dragiša, očuh male Dragane (18), koju je zverski ubio pomahnitali Čedomir

Monstrum Čedomir Đurić (70) nam je pre četiri godine ubio ćerku Draganu (18), a sad nam još i preti iz zatvora! Poslao je pismo meni i mojoj supruzi u kom poručuje da će uskoro izaći na slobodu i da ćemo mu platiti za sve! Prestravili smo se, priča očajni Dragiša Ćirić iz Salaša kod Zaječara.

Foto: Informer DN

Pomahnitali Čedomir je bio patološki zaljubljen u Dragišinu pastorku Draganu Ćirić (18), pa ju je 8. decembra 2014, u naletu ljubomore, zadavio sipavši joj kiselinu u usta, a onda njen leš bacio u jezero. Monstrum je nakon hapšenja osuđen na 40 godina zatvora, a kaznu trenutno služi u Padinskoj skeli.

Ko mu je dozvolio?

Nije mi jasno ko je dozvolio Čedomiru da iz zatvora preti porodici žrtve? On kao da je otišao u vojsku, a ne na tešku robiju

Dragiša Ćirić

Skamenio se

Dragiša još ne može da se oporavi od šoka nakon što mu je 27. septembra prošle godine stiglo pismo od krvnika.

- Kada je stiglo pismo, najpre sam pomislio da je neko pogrešio, a onda sam ugledao njegovo ime i prezime na prednjoj strani koverte. Skamenio sam se! Progutao sam knedlu i otvorio ga. Znam da je taj Čedomir monstrum i nisam očekivao da će napisati da se kaje, ali nisam ni sanjao da će naškrabati ovakve gadosti. Napisao je da često sanja Draganu, a da smo za njenu smrt krivi mi, njeni roditelji - priča Dragiša.

U pismu, kaže on, Čedomir čak tvrdi da on nije ubio malu Draganu, već da se ona sama otrovala zbog majke?!?

Foto: Informer DN

- Možete li da zamislite kako smo se osećali kad smo to čitali supruga i ja?! Taj krvnik piše i da sanja našu Draganu, kako je dobila dete i kako zajedno beru jabuke. A onda, u drugom delu pisma, tvrdi kako će izaći za koju godinu iz zatvora i da će snimiti film o Dragani, kako bi svetu dokazao da nije kriv. Kaže da ima spremnog režisera za tako nešto! Nama poručuje da ćemo mu platiti s kamatom za sve! I dalje smo uplašeni zbog svega - ističe Dragiša, kome nikako nije jasno ko je dozvolio Čedomiru da iz zatvora preti porodici žrtve:

Ubica: "Oživeću moju Draganu"

U pismu koje je Čedomir Đurić poslao roditeljima svoje žrtve vidi se da nema ni trunku kajanja za zverski zločin:
"... Moja suza iz oka, moja Dragana. Često je u mojim snovima, priča, smeje se. Sa sinom bere jabuke, on ima oko pet godina, lepota od deteta... Hoće kola, ona na kojima se obučila da vozi. Kažem joj gde sam, ona plače, srce me boli kad joj vidim suze. Ne voli vas. Sa mnom je videla Staru planinu, Golubački grad i Srebrno jezero... Otrovala se zbog majke, duga je to priča..."
U nastavku pisma Đurić se čak žali i što Draganini roditelji na ime naknade štete dobijaju pola njegove penzije:
"Dobijate pare, a ja ću dokazati da je nisam ubio. Za godinu, dve... A šta ćete kad bude trebalo da mi vratite pare, i to sa kamatom, da li vam mozak radi? Ja ću mom detetu podići znamenitost šta ga nema u Salašu, ja ću oživeti moju Draganu. Snimiću film o njenoj tragičnoj sudbini. Govorila mi je da neće rađati decu sa pijanicom. Vi ste krivi, majka najviše..."

- On kao da je otišao u vojsku, a ne na tešku robiju! I nije samo nama pisao. Čedomir piše pisma i razglednice i ostalim meštanima Salaša, svojim poznanicima i komšijama, u kojima ih pozdravlja, raspituje se za prilike u selu, da li je bila rodna godina i slične stvari. Poručuje im kako mora da bude upućen u dešavanja jer će uskoro na slobodu. Taj ludak nam ovim pismima samo prosipa so na još žive rane.

Foto: Informer DN

Podsetimo, Đurić je kobnog dana ponudio Draganu da je odveze do internata u Zaječar, gde je ona pohađala srednju školu. Pošto mu je po ko zna koji put rekla da neće da ima ništa s njim, i da ima dečka, Čedomir ju je u kolima najpre pretukao, pa ju je davio, a onda joj sipao sonu kiselinu u usta, pri čemu joj je spržio unutrašnje organe i potpuno unakazio lice.

Foto: Informer DN

Čedomir Đurić
2

Dana je trajala potraga za Draganom pre nego što je njen leš nađen u jezeru

Priznao zločin

Potom je njeno telo stavio u džak, zajedno s kamenjem, i bacio ga u vodu kod brane na Glogovičkoj reci.

Dva dana nakon prijave Draganinog nestanka, policija je uhapsila Đurića jer su nadzorne kamere snimile kako razgovara s njom u Zaječaru i kako kreću prema njegovom automobilu. On je policajcima pokazao gde je bacio leš, a na saslušanju je rekao da je ubio nesrećnu devojku jer nije mogao da se pomiri s tim da ona ima dečka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17