• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

04.02.2019

22:56

VOZAČ ZORANA BABIĆA NA SASLUŠANJU IZJAVIO: Zbunio sam se, neka kola su projurila pored nas i... desilo se!

Vesti

VOZAČ ZORANA BABIĆA NA SASLUŠANJU IZJAVIO: Zbunio sam se, neka kola su projurila pored nas i... desilo se!

Podeli vest

U trenutku mi je popustila pažnja jer su se menjali znaci iznad naplatnih rampi koji pokazuju gde je ručna, a gde elektronska naplata. Nisam znao u koji kanal da uđem i udario sam u automobil ispred, rekao je Dejan Stanojević, vozač "Koridora"

Vozio sam najnormalnije sve do naplatne rampe u Doljevcu. Baš tada sam se zbunio i u trenutku nisam znao u koji kanal da uđem do naplatne rampe. Neko vozilo je projurilo pored nas, i eto desilo se. Nema reči kojima mogu da iskažem koliko mi je žao zbog pogibije žene koja je bila u automobilu u koji sam udario.

Ovo je na saslušanju u Osnovnom tužilaštvu u Nišu izjavio Dejan Stanojević (35), vozač Zorana Babića (47), bivšeg direktora "Koridora Srbije". On se tereti da je 31. januara službenom "škodom superb" izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Stanika Gligorijević (52), a teško je povređen Babić, kao i još tri osobe.

Popustila pažnja

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Stanojević je u svojoj odbrani rekao da mu je neposredno pre nesreće popustila pažnja, zbog čega je izgubio kontrolu nad automobilom i zakucao se u "opel astru".

- Vozio sam propisanom brzinom. U trenutku mi je popustila pažnja jer su se menjali znaci iznad naplatnih rampi koji pokazuju na kojoj je ručna, a na kojoj elektronska naplata. Nisam znao u koji kanal da uđem. Tada je jedan automobil iznenada ušao u moju traku i projurio pored nas. To me je dodatno zbunilo. U trenutku sam izgubio kontrolu nad automobilom i desila se tragedija - rekao je Dejan.

Porodica bez komentara


Reporter Informera juče je pokušao da razgovara sa nekim iz porodice vozača Dejana Stanojevića. Vrata njihovog porodičnog stana u Rakovici otvorila nam je njegova supruga, koja je ljubazno poručila da nema nikakav komentar i da neće da daje izjave za medije.

 

Stanojević je u Osnovno tužilaštvo doveden direktno iz policije, gde je prethodno bio zadržan 48 sati. Dok je ispitivan u tužilaštvu, on je jedva odgovarao na pitanja i izgledao je na momente potpuno izgubljeno. Nakon što je opisao šta je prethodilo nesreći, uputio je saučešće porodici nastradale žene i rekao da mu nikada u životu nije bilo teže.

- Nema tih reči kojima bih mogao da iskažem koliko mi je žao zbog nesreće koja se dogodila, naročito što je u njoj poginula jedna osoba, a još četiri osobe su povređene, među kojima je i Zoran Babić - rekao je Dejan.

Nakon saslušanja, postupajući tužilac je zatražio da se Stanojeviću odredi pritvor do 30 dana, ali je sudija za prethodni postupak taj predlog odbio.

- Ono što je bitno reći jeste da osumnjičeni nije odmah zadržan nakon nesreće, već tek sutradan. On je ceo dan proveo u društvu svedoka ili, bolje rečeno, mogao je da provede ceo dan u njihovom društvu, a to su gospoda Babić i Luković. Sa Babićem je bio u bolnici, a s Lukovićem je išao do Beograda. To su razlozi zbog kojih osumnjičenom nije određen pritvor. Da je hteo da utiče na svedoke uticao bi još tada. Epilog je da će se sada voditi krivični postupak protiv njega za delo za koje se tereti - saopštio je Vladimir Rakonjac, portparol Osnovnog suda u Nišu.

Dejan Stanojević, koji prilikom udesa nije imao alkohol u krvi, tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za šta mu preti od jedne do osam godina zatvora.

Sahranjena Stanika Gligorijević


Stanika Gligorijević, koja je poginula u udesu, sahranjena je u subotu na groblju u knjaževačkom selu Debelica, odakle je rodom. Sahrani je prisustvovalo nekoliko desetina ljudi, a nesrećna žena iza sebe je ostavila sinove Milutina (20) i Aleksandra (18). Njen suprug Velimir kazao je kako je Stanika krenula na sahranu svome stricu, ali da je i ona na kraju završila u grobu.
- Moja supruga je 31. januara sa sestrom Mirom i njenim mužem Srđanom pošla u Vladičin Han, u selo Mrtvenica, gde je trebalo da prisustvuje sahrani svoga strica, a evo šta se dogodilo - kazao je Velimir.

 

Odmah nakon nesreće Zoran Babić, koji je i sam teško povređen u udesu, uputio je otvoreno pismo javnosti u kome je saopštio da podnosi ostavku.

Babićeva ostavka

- Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće - napisao je, između ostalog, Babić.

Podsetimo, Stanika Gligorijević (52) iz knjaževačkog sela Debelica je poginula, a direktor "Koridora Srbije" i još četiri osobe su povređene 31. januara u 8.45 u lančanom sudaru na autoputu Niš - Leskovac, na naplatnoj rampi Doljevac. Babić je u trenutku udesa spavao, a polomljeni su mu butna kost i jedan pršljen i on je operisan na Ortopedskoj klinici na Banjici.

Do nezgode je došlo kada je službeno vozilo "Koridora", u kom su bili Babić i njegov vozač Dejan Stanojević, udarilo u "opel astru", u kojoj su bili Zvonko (48) i Mirjana (54) Aleksić i njena sestra Stanika Gligorijević, a zatim je taj auto udario u "folksvagen pasat", kojim je upravljao Stanoje Stanković (64). 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Odgovornost mora da postoji i krivac za tako strasnu nesrecu mora da odgovara.

MAJA

pre 5 godina

Ne kaze se dzabe da je auto sanduk na tockovima.

Lazni Bot

pre 5 godina

Kako te onaj sa zadnjeg sedista nije posavetovao da smanjis tu "normalnu" brzinu pa bi stvari bile drugacije.

Miloš

pre 5 godina

Nažalost kad se poklope sve okolnosti koje je vozač izneo i kad se na to doda veoma loše vreme onda se dogadjaju stravične nesreće.Najiskrenije saučešće porodici poginule!

Milica

pre 5 godina

Strasno je to sto se desilo...jedan zivot je izgubljen....a covek ce se sa velikom mukom nositi sa svojom savescu I odgovornoscu...

Bojana

pre 5 godina

Kakva izjava nema zbunio treba da pazis i razmisljas o voznji.

Draško

pre 5 godina

U saobraćaju je dovoljno na trenutak da nešto skrene pažnju vozača i da se desi velika tragedija.

Boško J

pre 5 godina

To ga ne oslabađa odgovornosti zbog izazvanog udesa u kojem je jedna žena smrtno stradala a petereo lica povređeno.

SS

pre 5 godina

Signali, koje bahati vozači inače ne poznaju na putu nečemu služe i upozoravaju,pa tako i gospodin od funkcije da je prilazio od 20-40 km na sat,ne bi napravio udes i tragediu,a zavio porodicu u crno,i sad mu žao.Nema tu opravdanja.

caca

pre 5 godina

U voznji treba da budemo maksimalno oprezni,jer i sitnica moze da dovede do kobnog dogadjaja!!!!Nesmemo da dozvolimo da se zbunimo!!!

Mila

pre 5 godina

Svakom se desi da paznja pousti, to nije nista cudno.

Mara

pre 5 godina

Trenutak nepažnje može svašta da napravi...tuga za porodicu žrtve.

Jelena

pre 5 godina

Ko puno vremena provodi na putevima i na tockovima,zna da se desavaju i ovakve situacije. Nazalost jedan neduzni zivot je izgubljen.

mihajlo

pre 5 godina

Ovo može svakom da se desi, samo što je ovde izgublje tragično jedan život!!

Max

pre 5 godina

O cemu on prica?! Jel prosao 40 na rampu ili sa 200? Poreg rampe za TAG se propazi sa 40!

Lule

pre 5 godina

Pravo cudo i neobjasnjivo, kamere nisu radile, Babic iz nise prebacen za Beograd, svi debelo povredjeni, jena putnica zak i zivot izgubila a sofer nista, odsetao da se brani sa slobode nepovredje. Ko li je vozio a ko spavao? Vucicu dokle ces da stitis bahate i alave clanove u tvojoj stranci Babic i Tomina dinastija ti knje ugled onako najvise, jer gde oni okom tu tu skokom.

Milan

pre 5 godina

Da, malo se zbunio pa na gas, hoce to tako, svi su izdahnuli kad su shvatili da je neduzan.

Izbori 2024

Vesti

"Verujem u čuda, ali ne nazirem kraj agonije!" Jurić o potrazi za Dankom: Ovo je kompleksan slučaj
Društvo

"Verujem u čuda, ali ne nazirem kraj agonije!" Jurić o potrazi za Dankom: Ovo je kompleksan slučaj

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas da u slučaju nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, sve okolnosti koje su dovele do ovog nestanka bude sumnju, kao i izjave bliskih ljudi devojčice koje su kontradiktorne, jer je u prvom mahu bilo teško poverovati da je devojčica od dve godina mogla da ide tako daleko da čak i policija koja je došla vrlo brzo na lice mesta nije mogla da je pronađe.

29.03.2024

10:08

TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija