• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I. - N. Š.

07.02.2019

21:22

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ - SAVRŠEN ZLOČIN! Ni posle skoro tri godine istrage protiv Zorana Marjanovića NEMA JAKIH DOKAZA!

Vesti

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ - SAVRŠEN ZLOČIN! Ni posle skoro tri godine istrage protiv Zorana Marjanovića NEMA JAKIH DOKAZA!

Podeli vest

Istraga ubistva pevačice Jelene Marjanović urađena je toliko traljavo da postoje ozbiljne šanse da ovaj zločin i posle skoro tri godine ostane potpuna misterija

Dokazi protiv Jeleninog muža Zorana Marjanovića nedovoljni su da se on osudi, pa je sva prilika da od 2. aprila 2016. do danas nismo ni za pedalj bliže rasvetljavanju ovog slučaja, o kom priča cela Srbija.

Šta piše u
nepotvrđenoj optužnici

Prema optužnici, Zoran Marjanović se sa suprugom i njihovom tada petogodišnjom ćerkom 2. aprila 2016 godine dovezao do nasipa u Borči u 16.38. Jelena je otišla da trči, a on je sa Janom krenuo za njom. Između 16.56 i 17.04 navodno je ostavio ćerku na nasipu, otrčao do Jelene i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, pored kanala. Zatim ju je najpre udario nepoznatim i nikad pronađenim predmetom u glavu i desni lakat, nakon čega je ona počela da beži ka kanalu. Usput je izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu za kosu. Marjanović ju je sustigao, strgao joj gornji deo trenerke, a potom joj opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje. Na kraju ju je potopio u kanal. Jelenin leš je pronađen narednog dana i od tada traje istraga ovog zločina.

Zaključan DNK

Po mišljenju Informerovih sagovornika, minimalne su šanse da se nakon toliko vremena utvrdi ko je ubica, odnosno da se to potkrepi relevantnim dokazima, s obzirom na to da je mnoge od njih sada nemoguće veštačiti. Ostala su pitanja "zašto", "kako" i "ko je odgovoran" za to da neka veštačenja nisu urađena odmah ili jesu samo polovično.

Posebno je nejasno i zašto, po pronalasku Jeleninog tela, uviđaj na licu mesta nisu radili forenzičari Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP, već "obični" inspektori. Nejasno je i zbog čega doskoro nije veštačena ogrebotina sa Zoranove desne ruke, iako je uzet bris sa nje odmah posle pronalaska Jeleninog tela i dostavljen je Biološkom fakultetu, gde je sve vreme bio zaključan (?!) To je urađeno tek po nalogu Apelacionog suda, koji je u septembru vratio optužnicu protiv Marjanovića na dopunu zbog niza manjkavosti.

Kako je Informer juče objavio, veštačenjem sporne ogrebotine utvrđeno je da na njoj nije bilo tragova Jeleninog DNK, što opet ide naruku Zoranu.

UDARNO! OTKRIVENO ODAKLE KRV JELENE MARJANOVIĆ U MERCEDESU! Pada i DRUGI DOKAZ tužilaštva protiv Zorana?!

Advokat Nebojša Milosavljević, koji je u jednom trenutku bio punomoćnik porodice Krsmanović, Jeleninih rođaka sa majčine strane, od početka je ukazivao na propuste iz istrage:

- Smatram da je uviđaj posle zločina loše urađen, da je reč o organizovanom zločinu jer onako brutalno ubistvo nije mogao da izvede jedan čovek. Neshvatljivo je da policija nije tragala za DNK nalazima koji su pronađeni na mestu zločina, a koji nisu bili Zoranovi. Tu posebno mislim na krvavi otisak stopala, za koji nikad nije utvrđeno čiji je. Siguran sam da je to potpis ubice.

Bivši operativac Državne bezbednosti Boža Spasić mišljenja je čak da bi novi tužilac trebalo da otvori potpuno novu istragu i fokusira se na "poslovno okruženje" ubijene pevačice, a ne na porodicu.

- Na "trpezi" je mnogo dokaza, međutim, i dalje nam fali priznanje, motiv i oružje kojim je žena ubijena. Bez toga, nažalost, nemamo slučaj. Motiv nikada niko nije otkrio, samo se nagađalo o ljubomori, osveti... Da sam tužilac, naložio bih novu istragu, ali bi ovaj put ona bila usmerena na posao kojim se nesrećna žena bavila, njene prijatelje, a ne na porodicu - kaže Spasić.

VEŠTAČENJE POKAZALO - ZORAN NIJE UBIO JELENU: Neočekivani preokret u istrazi najintrigantnijeg zločina Srbije!

Sličnog mišljenja je i Stevan Đokić, bivši policajac i predsednik Agencije za bezbednost, istrage i odbranu:

- Nije postajao nijedan egzaktan dokaz protiv Marjanovića. Da je postojao makar jedan, već bi bio osuđen. Slučaj ne sme pasti u zaborav i mora se pronaći počinilac. Potrebno je pročešljati sve ponovo, ali da to rade nadležne službe, a ne neki priučeni forenzičari. Evidentno je da je bilo propusta u istrazi. Ipak, novi tužilac ima sasvim dovoljno materijala za nove momente i dokaze.

Nedopustivo poigravanje

Bivši načelnik UBPOK Boro Banjac, operativac starog kova i ogromnog iskustva, samo je kratko zaključio da je apsolutno nedopustivo da ovaj slučaj do danas nije dobio epilog.

- Prosto je neverovatno da u 21. veku, sa svom dostupnom tehnologijom, nadležni organi nisu uspeli da dođu do neoborivih dokaza i da se neko na takav način poigrava nečijom sudbinom.

Nepotvrđenom optužnicom Zoran Marjanović se povezuje sa zločinom na osnovu blata sa njegovih pantalona, koje je identično blatu iz Jelenine kose. Sve ostale dokaze Apelacioni sud je ocenio kao nedovoljne i naložio dopunsku proveru (pogledaj okvir). 

Svi propusti optužnice koju je sud vratio na dopunu

1) Mala Jana (7), Zoranova i Jelenina ćerka, mora ponovo da se sasluša pošto je prvi iskaz uzet od nje protivzakonito, bez prisustva punomoćnika
2) Potrebno da se uradi prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera sa kuće u Ulici put za Crvenku, odnosno, svih kadrova koji pokrivaju nasip pošto odbrana tvrdi da su dostavljeni samo "isečeni snimci"
3) U optužnici fali kompletna foto-dokumentacija sa uviđaja, te je naloženo da se sve postojeće fotografije izrade elektronski i dodaju predmetu
4) Treba da se utvrdi starost traga Jelenine krvi sa zadnjeg sedišta "mercedesa" kojim su se ona, Zoran i mala Jana dovezli do nasipa kobnog dana. U fazi istrage veštaci se o tome nisu izjašnjavali
5) Potrebno je dodatno veštačenje mobilnog telefona bicikliste Milana R. kako bi se utvrdilo da li je on zaista u vreme ubistva bio u neposrednoj blizini mesta zločina i tu video Jelenu i Zorana zajedno, kako je tvrdio
6) Sud je insistirao i na dopunskom veštačenju Zoranovog telefona, odnosno preciznijem objašnjenju zaključka da je on namerno isključio telefon po dolasku na nasip
Pod znakom pitanja je da li će tužilaštvo prihvatiti predlog Zoranove odbrane da se veštači trag stopala nađenog na obali kanala gde je ubijena Jelena, a za koji je utvrđeno da ne pripada Marjanoviću.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ma

pre 5 godina

Gde je onaj policajac sto je pobegao. Zasto se ne ispita.

zoki

pre 5 godina

Ma kakvo perfektno ubistvo. Samo su pare u pitanju. Pare od ubice i odstete .

Master

pre 5 godina

Posle ovako dobri strucnjaka pomislicu da se Jelena sama ubila, Kakvi debili vode istragu!

miroslav moric

pre 5 godina

da ima pravne normalne drzave sjutra bi muz ubijene pevaljke bio milioner.koliko je samo srbskih novina upravo muza oznacilo kao ubicu i agent 007 rada bec zna se!jedino je nadica topcagic bila u pravu kada je tvdila zoran je nije ubio.

Moli

pre 5 godina

Istraga ovog zločina je traljavo urađena! TAČNO! Zašto? Jer je to NEKOM odgovaralo. Zato, pohapsi ti sve koji su traljavo odradili posao i krivično ih goniti zbog uništavanja dokaza. Zapamtite, nema savršenog zločina već samo savršeno podmitljivih ljudi koji će kriti dokaze o zločinu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija