• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

12.04.2019

20:59

KRVAVI RAT SRPSKE I BUGARSKE MAFIJE U JUŽNOJ AFRICI BUKTI! Naši mafijaši ubili BUGARINA, NJEGOVU ŽENU I PSA! Đorđević likvidiran zbog osvete!

Vesti

KRVAVI RAT SRPSKE I BUGARSKE MAFIJE U JUŽNOJ AFRICI BUKTI! Naši mafijaši ubili BUGARINA, NJEGOVU ŽENU I PSA! Đorđević likvidiran zbog osvete!

Podeli vest

Južnoafrička policija još traga za dvojicom nepoznatih napadača koji su u utorak oko 11.30 u luksuznom naselju u blizini Johanezburga ubili srpskog državljanina Ivana Đorđevića (59), zvanog Žuća, a jedan od pravaca istrage navodno vodi ka bugarskoj mafiji, s kojom su Srbi u južnoafričkom podzemlju godinama već u ratu

Đorđević je u septembru 2017. preživeo pokušaj likvidacije, ali je navodno posle toga bio svestan da je pokretna meta i zbog toga je kupio blindirani automobil.

RAT NA ULICAMA JOHANESBURGA: U obračunu balkanskih mafijaških grupa, U GLAVNOJ ULOZI DRŽAVLJANI SRBIJE!

Foto: Informer

Izrešetan Đorđe Mihaljević

Kokain

Sukob u podzemlju je počeo ranjavanjem Đorđevića, i to zbog toga što je bugarska mafija okrivila njegovog najbližeg saradnika za krađu 20 kilograma kokaina, a prema pojedinim izborima reč je o 50 kilograma ove droge.

Ubice u zasedi - pobegao iz blindiranog automobila

Mediji iz JAR prenose da su ubice pokazale izuzetnu upornost da ubiju Đorđevića. Naime, kako navode, iako su svi znali da on koristi blindirani automobil, sačekali su ga u zasedi u kompleksu u kom je živeo i preprečili mu put.

- Dvojica su potom istrčala iz automobila i zapucala na njega iz automatskog oružja. Meci nisu probili neprobojno staklo, ali je Đorđević istrčao iz automobila i pokušao da im pobegne, kada su ga ubili, a potom seli u svoj automobil, pobegli i zapalili ga nekoliko kilometara dalje - preneli su mediji detalje brutalnog ubistva.

- Dan pošto je Đorđević 2017. teško ranjen u blizini Johanezburga, u Kejptaunu je ubijen jedan od vođa bugarskog podzemlja u JAR, a u pucnjavi su stradali i njegovi supruga i pas. Istražitelji su odmah doveli u vezu ove dve pucnjave i veruju da je ubistvo Bugarina bila odmazda za pokušaj likvidacije Đorđevića, koji je bio jedan od vođa srpskog podzemlja - navodi sagovornik.

SRBIN IZREŠETAN U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Saradnik Dobrosava Gajića I.Đ. likvidiran u klasičnoj mafijaškoj sačekuši u predgrađu Johanesburga!

Istražiteljima je odmah bilo jasno da motiv pucnjave na Đorđevića ni tada nije bila pljačka, jer je u njegovom automobilu pronađena velika količina novca, kao i laptop.

Prijatelji - Miki ubijen, Gavrić u pritvoru

Ubijeni Ivan Đorđević, prema pisanju južnoafričkih medija, bio je dobar prijatelj ubijenog Milana Đuričića Mikija, kao i Dobrosava Gavrića, koji je u pritvoru u JAR. Podsetimo, Gavrić je u Srbiji osuđen na 35 godina zbog trostrukog ubistva u "Interkontinentalu".

On je 2011. uhapšen u toj državi, posle ubistva jednog od najvećih mafijaških bosova u JAR Sirila Bike. Gavrić je bio sa njim automobilu, ali je imao dokumenta na ime Saša Kovačević. Pošto je utvrđen njegov identitet, Srbija je zatražila izručenje, ali do danas nije stigao odgovor, a Gavrić već osam godina pokušava da iskoristi sve zakonske mogućnosti kako ne bi bio prebačen u zatvoru u našoj državi.

- Veruju da je on i tada znao ko mu je nacrtao metu i da mu o glavi radi bugarska mafija - navodi naš sagovornik. Posle prvog pokušaja ubistva Đorđević je nekoliko meseci proveo u bolnici, uspeo je da se potpuno oporavi, ali mu je ostao ožiljak na vilici.

Krvavi obračuni

Posle pokušaja ubistva ovog Srbina i ubistva Bugarina, krvavi obračuni u podzemlju te države nizali su se jedan za drugim. U JAR su ubijeni Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija traga zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, zatim Darko Kulić iz Zemuna, trgovac dijamantima Đorđe Mihaljević, a u martu ove godine i Jugoslav Smiljkić iz Beograda. Takođe, u toj državi ranjen je i Radoje Dragović, a u Beogradu je likvidiran dvostruki agent Gorgija Gorg Darmanović.

- Svi oni blisko su sarađivali i imali legalne biznise, ali su veliki novac zaradili trgovinom kokainom. Posle ubistva Mikija Đuričića u Johanezburgu, njegovi saradnici preuzeli su sve poslove - kaže sagovornik.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija