• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

17.04.2019

10:37

KASAPILI ŽRTVE, GLAVE ČUVALI U FRIŽIDERU, MASKIRALI SE U ŽENE! Ovako su UBIJALI članovi srpskog mafijaškog klana "Amerika"!

Vesti

KASAPILI ŽRTVE, GLAVE ČUVALI U FRIŽIDERU, MASKIRALI SE U ŽENE! Ovako su UBIJALI članovi srpskog mafijaškog klana "Amerika"!

Podeli vest

Sredinom devedesetih godina prošlog veka, kriminalni klan "Amerika" važio je za jedan od najjačih krimi organizacija na našim prostorima i tada su bili najaktiviniji. Članovi ovog klana tada su važili za glavne naručioce, ali i izvršioce ubistava koja su obeležila ovu mračnu deceniju. Vojislav Raičević, poznatiji kao Voja Amerika, bio je vođa ovog klana, a i sam je organizovao, ali i izvršio brojne likvidacije

Zbog ličnog sukoba, Voja Amerika likvidirao je Radeta Ćaldovića, zvanog Ćenta, i njegovu pratilju, novinarku Maju Pavić. Zbog ove likvidacije Voja se zamerio Jusufu Buliću, zvanom Jusa.

O Vojislavu kruže priče i da je bio izuzetno vešt i maštovit kada se radi o načinu egzekucije, pa se tako lako sakrivao iza maski prosjaka ili žene kako bi se približio žrtvi.

(VIDEO) OVO SU VOĐE OZLOGLAŠENOG KLANA "AMERIKA"! Njihov krimi put od devedesetih do danas popločan ubistvima i dilovanjem!

Veliku pomoć u klanu pružala mu je njegova desna ruka, brat Veselin Raičević - Meda, koji je uhapšen juče u Beogradu prilikom primopredaje dva kilograma heroina u jednog beogradskom lokalu.

U isto vreme, kriminalna grupa "Amerika" već je bila u ratu sa "surčincima", zbog čega je, nakon ovog događaja, između vrha policije i tadašnjih šefova beogradskog podzemlja pao dogovor da se Vojislav Raičević likvidira. Njegovi dojučerašnji prijatelji Milan Roganović, zvani Rogo, i Bojan Petrović, sa kojima je bio suvlasnik kafea "Bojan Stupica", zajedno su sa Ćentinim zetom Mišom Cvijetinovićem, zvanim Miša Tajger, izvršili otmicu Voje, a zatim a zatim snimali njegovo mučenje, kako bi priznao da je ubio Ćentu.

(VIDEO) OTKRIVAMO KAKO JE PAO BRAT VOJE AMERIKANCA! Na spisku žrtava za čiju je smrt osumnjičen klan "Amerika" poznata imena iz PODZEMLJA!

Mišin motiv je bila isključivo osveta, dok su Rogo i Petrović hteli da preuzmu Vojine poslove. Navodno ga je Petrović držao, Rogo ispalio četiri metka u njegovo rame dok nije priznao, a onda ga Miša Tajger overio metkom u glavu.

Vojino telo nikada nije pronađeno, ali kruže glasine da je iskasapljen, a delovi tela su bačeni u Dunav ili negde zakopani.

Nakon Vojinog nestanka marta 1997. godine, na ulicama Beograda počeo je surovi mafijaški rat za prevlast, a njegovi prijatelji krenuli su u osvetu nastojeći da likvidiraju sve za koje su sumnjali da su bili umešani u ubistvo Vojislava.

Na navodnom spisku je bilo dvadesetak imena, poput Roganovića, Petrovića, Cvijetinovića, Juse, Badže, Šijana, Ašanina, Kundaka itd.

(VIDEO) OTKRIVAMO KAKO JE PAO BRAT VOJE AMERIKANCA! Na spisku žrtava za čiju je smrt osumnjičen klan "Amerika" poznata imena iz PODZEMLJA!

Njegovo ime dovođeno je u vezu sa ubistvom policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je likvidiran u aprilu 1997. godina, a zatim sa ubistvima Jusufa Juse Bulića, Milorada Vujičića i Nenada Raščanina, kao i savetnika u MUP Srbije Milorada Vlahovića Vlaje. Nekadašnji pripadnik grupe, rekao je da su krivi i za ubistvo Pavla Bulatovića, saveznog ministra odbrane i funkcionera JUL-a Zorana Todorovića Kundaka.

Zanat "pekli" u SAD

Pričalo se da je devedesetih godina prošlog veka ovu grupu oformio tadašnji Resor državne bezbednosti, sa ciljem da eliminiše svakog ko je radio na svoju ruku. Članove su činili kriminalci koji su pre ovdašnjih ratova zanat "pekli" u SAD, ali i druge plaćene ubice iz Srbije, Crne Gore i drugih država regiona.

Postali su poznati po tome su žrtve sekli na komade, potom palili delove, pa bacali po šumi. 

Za veliki broj informacija koje danas poseduje policija i javnost zaslužan je svedok koji se vodi pod pseudonimom Srećko, a čije je raskomadano telo pronađeno 2003. godine u Mađarskoj. Njegovo telo bilo je obezglavljeno i delimično spaljeno, a glava je pronađena 11 dana kasnije i mađarska policija sumnja da je držana u frižideru.

Za klan Amerika govorilo se da su "Zemunci pre Zemunaca", a jedan od njihovih glavnih ciljeva bilo je istrebljenje "voždovačkog klana" koji je tada vršljao Beogradom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija