• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P. - J. M.

19.04.2019

12:55

(FOTO) OVO JE PROFESOR KOJI JE IŠAMARAO UČENIKE U SEDMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI! Dao otkaz posle tuče, pa pokušao da se UBIJE!

Vesti

(FOTO) OVO JE PROFESOR KOJI JE IŠAMARAO UČENIKE U SEDMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI! Dao otkaz posle tuče, pa pokušao da se UBIJE!

Podeli vest

Nezapamćen skandal dogodio se juče u Sedmoj beogradskoj gimnaziji! Profesor fizike Zvonko Obradović (57) potukao se na času sa učenicima drugog razreda, nakon svađe oko ocena! Obradović je posle rasprave najpre udario šamar učenici J. K. (17), a kada su ostali đaci skočili da brane drugaricu, nastala je opšta tuča. Profesor je završio u Urgentnom centru jer mu je pozlilo, dok je nekoliko učenika zbog povreda pregledala Hitna pomoć. On je sam odmah posle incidenta dao otkaz, a pretio je i da će se ubiti

Svađa, pa šamari

Prema rečima izvora Informera iz istrage ovog neobičnog slučaja, do incidenta je došlo pošto je Obradović na kontrolnom iz fizike podelio đacima loše ocene.

PROFESOR OŠAMARIO DVE UČENICE NASRED ČASA, TRAŽILE MU BOLJE OCENE! Skandal u Sedmoj beogradskoj gimnaziji!

- Učenici su bili nezadovoljni njegovim kriterijumom ocenjivanja, pa su ušli u raspravu. Najžešća je bila učenica J. K. (17), koja se bunila i svađala sa profesorom. Obradović joj je u jednom trenutku prišao i opalio joj šamar. Nakon toga je nastao haos u učionici. Đaci su skočili da brane drugaricu, ali je profesor potom nastavio da im deli šamare. Zatim je nastala opšta tuča, jedan đak je udario Obradovića, nakon čega je profesor napustio učionicu. To je trajalo nekoliko minuta, svi su vrištali toliko da ih je cela škola čula - kaže naš sagovornik i dodaje da to nije bio kraj drame:

- Obradović je otišao pravo kod direktora gimnazije i dao momentalni otkaz, a onda je zapretio da će se ubiti. Potom mu je pozlilo, pa je zbog visokog pritiska prebačen u Urgentni centar. U školu je potom došla Hitna pomoć, koja je pregledala povređene učenike.

Foto: facebook.com/Zvonko Obradović

 

Dobro radio, ali znao da ispadne iz takta

Zvonko Obradović, prema rečima učenika i kolega, važi za dobrog i smirenog pedagoga, koji je, doduše, znao da plane i "ispadne iz takta".

- Važi za zahtevnog profesora koji se veoma temeljno sprema za kontrolne zadatke. Do sada nikada nije imao incidente, ali učenici pamte da je ponekad umeo da plane. Tada je samo vikao na njih, ali nikada ih nije fizički napadao - kažu oni koji su radili sa Obradovićem.

Obradović je potom dao iskaz u tužilaštvu, protiv njega će biti podneta prijava, ali neće biti uhapšen.

- Na saslušanju se pravdao da ga je učenica vređala i provocirala, da je pominjala njegove godine i da mu je onda pukao film. Rekao je i da su ga đaci tokom tuče udarili po glavi. Na saslušanje su pozvani i učenici, učesnici incidenta, da u pratnji roditelja dođu i ispričaju svoju verziju događaja - rekao je naš izvor.

Prekršio zakon

U Ministarstvu prosvete potvrdili su za naš list da je u Sedmoj beogradskoj gimnaziji došlo do tuče na času fizike.

- U tuči su učestvovali nastavnik i učenici, za sada smo identifikovali troje. Škola je obavestila policiju, pozvala Hitnu pomoć i roditelje đaka. Hitna pomoć je pregledala decu i konstatovala da nemaju ozbiljnije povrede. Nastavnik je nakon napada obavestio direktora škole da daje otkaz. Podneo je zahtev direktoru da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga. On je prekršio Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama, kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, seksualno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa - istakli su u ministarstvu.
 

Oglasio se direktor: Reagovao tim za borbu protiv nasilja

Direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević kaže za Informer da se nakon do sada nezapamćenog incidenta nastava u školi odvijala po planu, a da je nastavnik fizike udaljen iz škole.

- Nažalost, tačno je da je došlo do nasilja na času fizike, gde su učestvovali i nastavnik i učenici. Ono što ja znam jeste da su analizirali kontrolni koji im je nastavnik doneo i, nezadovoljni ocenama, krenuli su da negoduju. Čim smo čuli šta se dešava, ušli smo u odeljenje. Nastavnika smo izveli, decu smirili. U našoj školi je nulta tolerancija na nasilje, tako da je nastavnik odmah suspendovan, a reagovao je i Tim za borbu protiv nasilja u školi i porazgovarao sa učenicima. Situacija se smirila i nastava se odvijala uobičajeno. Nakon istrage videćemo da li će protiv nekog učenika biti pokrenut disciplinski postupak - objasnio nam je Markićević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dalibor

pre 5 godina

Jadni nastavnici i profesori. Današnja omladina je zapuštena. Da se ona unosi profesoru u lice jer misli da je dobila nižu ocenu nego što misli da je zaslužila. Nisu ludi Ameri. Nastavnici imaju pravo da nose oružje na čas.

Milos

pre 5 godina

Potpuna sloboda profesorima. Toliko su nam deca ne vaspitana da profesori treba da samaraju, kada roditelji to ne umeju.

dd

pre 5 godina

Covek je trebao samo da im zalepi keceve i da nastavi sa casom.. kome se ne svidja neka napusti cas... kakvo je to ponasanje ucenika.. sve njih bih izbacio iz skole..neka idu neka plate privatne srednje skole ako im se ne svidja.... stanje je katastrofalno...

Marcco

pre 5 godina

Ima tu jedan problem... neće da napuste čas a profesor ne sme da izađe svojevoljno. A to što neće da napuste čaš i po nalogu profesora da je jave psihologu ili direktoru, očigledno nema konsekvence po balavice.

dejan

pre 5 godina

Pravda za profesora. Profesore nemoj na sebe ruku da dižeš, ti si častan čovek i profesor, a neka se roditelji zapitaju kako su vaspitali svoju decu. Zato nam i jeste ovakva omladina i ništa od takvih nema u budućnosti, čast izuzecima.

Dare

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem šta čitam.. Profesor za kontrolni podeli lose ocene i razred se svadja sa njim?

Marcco

pre 5 godina

... a sve to predvodi balavice sa 30 poena pri čemu je 45 prolazna ocena.

Istina

pre 5 godina

U danasnje vreme .zlostavljaju se profesori i nastavnici i kojim zakonom su oni zasticeni u odnosu na bezobrazne i bahate ucenike.Ukinuti ovaj nakaradni zakon sa zapada i dozvoliti ljudima da na svaku uvredu uzvrate kaznama ili samaranjem ucenika,da bi od njih napravili ljude,inace ode sve u p.m.

pc

pre 5 godina

Nas je razredni tukao i u poslednjoj godini srednje skole i niko nije heto ni reč da pusti protiv tog čoveka. Danas ima 48 godina i hvala mu na tome. Od 24 učenika tog odelenja svi imamo porodice i porod, 22-je nas je završilo fakultete i svi radimo, plaćamo poreze i dižemo decu. Svi smo normalnog imovinskog statusa i postali smo dobri ljudi. I dan danas zovemo tog čoveka i pitamo ga za zdravlje. Kada sam ja išao u školu iz informatike je bilo 22 keca na jednom testu i niko nije rekao profesoru ni reč, već smo seli i naučili.

Avram

pre 5 godina

Ono sto poneses od kuce,to ti je za ceo zivot,mozes da budes bilo ko,da lmas pare I neznam sta sve ali kucno,roditeljsko,porodicno vaspitanje je zakon I neprolazna vrednost.

zoki

pre 5 godina

Jadni profesori. Eto dokle smo dogurali - da ih deca pljuju i ucenjuju i bahato se ponasaju prema njima. Nemaju ni malo ni stida ni postovanja STRASNO - STRASNO

Rade

pre 5 godina

Samo neka se i dalje donose zakoni, o zaštiti dece i žena, pa će nam brzo doći kraj. U Srbiji neće postojati ni jedna kasvetna porodica. Postojaće samo raskalašne žene, kojima niko neće moći da stane na put, i deca razbojnici i ubice od malih nogu ! ! ! ! ! !

Sana

pre 5 godina

Cuj ovog ! 100ka plitkoumna...Zatvori vrve od vas Balkanaca raskalasenih !!

Pomracenje uma

pre 5 godina

Ma jok. Isamarati roditelje tih ucenika. Ucenike izbaciti iz skole, zakljuciti im dozivotno jedinice, pa onda opet isamarati roditelje (deci zabraniti skolovanje i automatski ih prebaciti u parove i zadrugu). Kazniti ih novcano i oduzeti im telefone pa da imaju vremena da se bave decom a ne instagramom, mamama povaditi silikone, tatama izvaditi motke iz dupeta i dati otkaze silikonskim sekretaricama....ili mozda gresim mozda nisu bas takvi roditelji, mozda su jadni jednostavno glupi i neuki seljaci (ne poljoprivrednici, nego seljacine prazilukasi, ono) poprodavali njive i krave pa dosli u BG pa se ne snalaze bas najbolje, pa ne umeju da vaspitaju decu. Svejedno ih opet isamarati.

Marcco

pre 5 godina

Očigledno školski policajac nije dovoljan. Treba uvesti školsku interventnu jedinicu, u punoj opremi da smiri ove maloletne kriminalce koji se kote po školama. Dovoljna je jedna budaletina na njih 30 u razredu i od svih trideset neće biti ništa.

Lana

pre 5 godina

Takve ucenike izbaciti iz skole, a pustiti da uce u miru oni koji su tu zbog ucenja i profesore koji su ugrozena vrsta od bahatih, nadobudnih ulicara. To nisu deca, i protiv njih prijava i psihijatrijsko posmatranje i lecenje, sa sve roditeljima koji su ih takve poslali u skolu. Pogotovo gimnaziju,oni su tu zalutali. Puna podrska profesoru.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija