• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

11.09.2019

08:22

POČINJE SUĐENJE VEKA! Zoran Marjanović danas pred sudom zbog Jeleninog ubistva!

Vesti

POČINJE SUĐENJE VEKA! Zoran Marjanović danas pred sudom zbog Jeleninog ubistva!

Podeli vest

Tačno tri godine i šest meseci otkad se na nasipu u naselju Crvenka dogodilo stravično ubistvo pevačice Jelene Krsmanović, pred Višim sudom u Beogradu na optuženičkoj klupi danas će se naći njen suprug Zoran Marjanović

Zoran Marjanović (40) danas će se naći pred licem pravde posle skoro tri i po godine od svirepog ubistva njegove supruge Jelene (33), za koje je optužen! "Suđenje veka", kako ga nazivaju u javnosti, trebalo bi da počne u Višem sudu u Beogradu pripremnim ročištem, na kojem će Zoran dobiti priliku da se izjasni o optužnici.

U ovom delu postupka Tužilaštvo će izneti sve dokaze kojima raspolaže i možda čak predložiti neke javnosti nepoznate, koje su čuvali kao adut upravo za početak suđenja. Očekuje se takođe i da su branioci Marjanovića temeljno pripremili strategiju na osnovu koje će pokušati da ubede sudsko veće u njegovu nevinost.

Posle ovog ročišta sud bi trebalo da zakaže prvi pretres na kojem će Zoran imati pravo detaljno da iznese svoju odbranu. On od početka istrage do danas negira da je ubio suprugu, pevačicu narodne muzike, koja je nasmrt pretučena 2. aprila 2016. na nasipu u beogradskom naselju Borča.

 

 

 

Njeno telo je nađeno u obližnjem kanalu dan kasnije, ali ne i oružje kojim su joj zadate brojne smrtonosne povrede po glavi i telu. Motiv je takođe ostao nerasvetljen, a sporne su i brojne druge kontradiktorne okolnosti zbog kojih je ovaj slučaj dobio epitet najmisterioznijeg u istoriji srpskog pravosuđa.

U neposrednoj blizini mesta zločina Zoran je bio sa ćerkom Janom, koja je tog popodneva s roditeljima došla na nasip da se igra s ocem dok joj majka džogira. Mala Jana najverovatnije neće ponovo svedočiti pred sudom kako se ne bi izlagala dodatnom stresu, već će se koristiti njena izjava iz istrage kojom je potvrdila da se nije odvajala od oca u vreme kada je njena majka nestala dok je trčala nasipom.

ZORAN MARJANOVIĆ SUTRA PRED SUDOM! Ovo su četiri dokaza tužilaštva koja ga terete za ubistvo supruge Jelene!

Prema optužnici, Zoran je nakratko ostavio ćerku Janu u blizini nasipa, a zatim otrčao u susret supruzi, ubio je i bacio u kanal. Potom se vratio po ćerku i obavestio porodicu, prijatelje i policiju o Jeleninom nestanku.

 

 

 

Zoran tvrdi da mu je savest čista

Zoran Marjanović se od 12. juna prošle godine brani sa slobode pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci. On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza. Tako je optužnica protiv njega postala pravosnažna tek početkom jula ove godine, posle dve dopune.
Zoran je tada ekskluzivno za Informer izjavio da je spreman za predstojeće suđenje jer mu je savest čista:
- Nisam ubio svoju suprugu i majku našeg deteta, niti mogu da pretpostavim ko je! Mnogo veći od mene su progonjeni, sudilo im se i postradali su od ruke nepravednika. Sa aspekta običnog smrtnika, preostaje mi samo da hrabro sa krstom svojim, čistog srca i duše, stanem pred svaki sud, ma kakav ishod bio!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija