• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.09.2019

15:22 >> 15:48

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) STRAVIČNO VRŠNJAČKO NASILJE U BARAJEVU! Dve učenice (14) BESOMUČNO TUKLE VRŠNJAKINJU U DVORIŠTU ŠKOLE!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) STRAVIČNO VRŠNJAČKO NASILJE U BARAJEVU! Dve učenice (14) BESOMUČNO TUKLE VRŠNJAKINJU U DVORIŠTU ŠKOLE!

Podeli vest

Dve devojčice (14) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmenično šamare. Za sve to vreme druga deca se smeju, pa čak i nasilnice same pokazuju osmehe. Redakcija Telegraf.rs došla je u posed tog snimka, koji je napravljen ovog utorka, a kako saznajemo, u međuvremenu je postao viral i širi se i među učenicima drugih škola.

- Šta si pričala? - pita jedna od nasilnica žrtvu.

Lupka je po glavi, dok je ostala deca okružuju, upućujući žrtvi veliki broj psovki.

- Budeš li me rekla kod keve, trista puta ćeš gore dobiti batine - preti joj, dok se druga nasilnica, u crnoj majici, približava.

- Treseš se, treseš, i ja se tresem - nastavlja nasilnica u roze majici, imitirajući drhtanje ruku, a onda udarajući po glavi žrtvu.

- Dođi vamo, ko ti je rekao da ideš, ko ti je rekao da ideš. Spusti ruke! Šta si pričala? - kaže devojčica u crnoj majici ređajući šamare.

Navodno je sukob nastao jer je, kako na snimku tvrde, žrtva pričala kako je "devojčica u crnoj majici ku*va".

Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna devojčica iz jedne srednje škole sa Zvezdare, rekao je za Telegraf.rs direktor barajevske škole Dobrivoje Jelić.

- Snimak nije nastao u našem dvorištu, već u dvorištu susedne osnovne škole. Ipak, dve devojčice su naše učenice, one idu u isto odeljenje. Mi smo obavešteni o snimku. Policija je juče bila kod mene, a već sam obavio razgovore sa roditeljima i jedne, i druge učenice. Pokrenut je postupak, a koliko znam, policija će najverovatnije podneti prijave za nasilničko ponašanje protiv učenica - rekao je direktor Jelić za Telegraf.rs.

Foto: Printscreen

Na pitanje da li je tačno da je napadnuta devojčica dete sa specijalnim potrebama, kako se komentarisalo na društvenim mrežama, direktor je rekao da učenica nije na inkluzivnom programu obrazovanja.

- Smatram da je ova škola, u odnosu na većinu drugih beogradskih, u bezbednosnom smislu na visokom nivou. Ovako nešto se kod nas nije dešavalo i mi ćemo preduzeti sve mere da se ovakve situacije ne ponove - kazao je on.

PRESLIKANO PONAŠANJE IZ RIJALITIJA

Kako je rekao, po njegovom mišljenju, čak i priča u javnosti o vršnjačkom nasilju čini da ono deci postane interesantno.

- Oni gledaju ove Farme i kojekakve programe i ovo što vidite na snimku je preslikana situacija iz nekog rijalitija. Šta može da učini škola, šta mogu da učine roditelji, kada deca upale televizor i vide sliku i priliku našeg društvenog života - kazao je on.

Foto: Printscreen

Ako imate informacije da neko dete trpi nasilje ili ga vrši nad svojim vršnjacima, treba to da prijavite nadležnima.

Svako dete zaslužuje bezbrižno detinjstvo i bezbedan odlazak i povratak iz škole.

POLICIJA PODNOSI PRIJAVE

Po nalogu Tužilaštva za maloletnike, policija će podneti prijave protiv maloletnica od kojih je jedna stara 14, a druga 15 godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stanimir

pre 4 godine

Roditelji da se kazne, a one da se pošalju u dom na mjesec dana. Ali roditelji da se kazne, novčano, zatvor... Sve. One su našle da djele pravdu.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Vršnjačko nasilje je uzelo maha od kada su nevladine organizacije tražile da bude donet zakon po kom će biti kažnjen svaki roditelj koji svoje dete bude fizički kaznio - čak ako mu udari čvrgu ili ga blago povuče za uvo - a ,,žuti'' su takav zakon izglasali i zbog nevladinih organizacija i zbog ,,žutih'' je vršnjačko nasilje sve češće, sve brojnije i sve brutalnije.

VamTam

pre 4 godine

Sad je roditeljima i sistemu kriva televizija. A nisu krivi oni što nemaju VREMENA ZA SOPSTVENU DECU. I stalno nam je TV kriv?!

Mary

pre 4 godine

Današnjoj deci je sve dozvoljeno,a mi roditelji mozemo samo da gledamo,jer ne smemo ni da kaznimo ni da izgrdimo dete,a ne daj Bože da ga udarimo.Deci je sve dozvoljeno na žalost,zato su i takvi,jer su zaštićeni,a onda kada se nesto desi zovu se roditelji.Tad treba da se zove centar za socijalno a ne roditelji,jer ih oni štite.

Marija

pre 4 godine

Vreme je da nasilnici budu u zatvoru, a roditelji debelo novčano kaznjeni!

EFerim

pre 4 godine

Tužna slika. Nepravda je dve protiv jedne. Jadno je videti druge učenike koji ne prekidaju iživljavanje, a najžalosnije je od svega videti maloletnu osobu koja trpi šamare i se uopšte ne brani.

Izbori 2024

Vesti

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!
Društvo

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!

Nakon najtoplije zime u istoriji, moguće je da je pred nama zbog klimatskih promena, koje su povećale temperature u svetu za 1 stepen, a u Srbiji čak za 2, jer se naša zemlja brže zagreva, i jedno od najtoplijih proleća, a bogami i leta. Tek što je ovo godišnje doba stiglo, meteorolozi su upalili i prve meteoalarme zbog vrućine koja sledi narednih dana.

28.03.2024

14:50

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!
NIJE MU OVO TREBALO

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!

Turska već dugo pokušava da pregovara o miru u Ukrajini, ali u stvarnosti je saučesnik terorizma, tvrdi ruska Pravda. Teroristički napad na Krokus će zauvek promeniti ruske pristupe Ankari, navodi list i dodaje da je "Turska je sedište ukrajinske Glavne obaveštajne uprave za pripremu terorističkog fronta u Ruskoj Federaciji".

28.03.2024

12:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija